Politie Groningen

Persberichten zondag 23 mei 2004

provincie Groningen 23-05-2004 -

Appingedam: aanhouding bij vechtpartij
De politie werd zaterdagnacht naar de Wijkstraat in Appingedam gestuurd waar een vechtpartij aan de gang was. Ter plaatse werden geen vechtende mensen meer aangetroffen. Wel een 17-jarige jongen uit Appingedam die verklaarde door meerdere jongen te zin geslagen. Zijn 43-jarige vader werd aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging omdat hij met een stok in zijn handen liep. Hij werkte niet mee aan zijn aanhouding en werd bespoten met pepperspray. Zoon en vader werden naar het bureau gebracht voor het afleggen van verklaringen. De man werd doorgestuurd naar het ziekenhuis voor behandeling van aangezichtsletsel. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

Meedhuizen: groepje jongen aangehouden voor vernieling
In Meedhuizen werd zaterdagnacht een groepje van vier jongen in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar uit Delfzijl en Appingedam aangehouden voor openlijke geweldpleging. De jongens waren eerder bij de soos weggestuurd en een getuige had gezien dat vanuit de groep iemand een spiegel van een bedrijfsbus op de Hoofdstraat vernielde. Na het afleggen van verklaringen werden de knapen op vrije voeten gesteld.

Losdorp: rijden onder invloed
Op de Schafferweg in Losdorp werd zaterdagnacht een 40-jarge bromfietser uit Godlinze gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.35. gezien het feit dat de man vaker in de fout is gegaan met het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bedum: snelle brommer aan de kant
Een 17- en 19-jarige brommerrijder werden zaterdagavond op de St Annerweg in Bedum aan de kant gezet met hun opgevoerde brommer. De brommers reden met een snelheid van 80 km per uur over de weg. De brommers zijn naar het bureau gebracht voor een technisch onderzoek. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Niebert / Sebaldeburen: snelheidscontroles
Op de Halbe Wiersmaweg in Niebert werd zaterdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 206 passerende voertuigen reden er 31 sneller dan de geldende maximumsnelheid van 60 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 104 km per uur. In Sebaldeburen werd zaterdagmiddag gecontroleerd op de Provincialeweg (50 km). 558 voertuigen passeerden de controle post en 40 reden te hard. Hoogst genoteerde snelheid 79 km per uur.

Onstwedde: automobilist met drank op tegen de boom
Een 23-jarige automobilist uit Onstwedde reed zaterdagnacht op de Luringstraat met zijn wagen tegen een boom op. Hij en een inzittende vrouw raakte niet gewond. De man blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 0.9. Hij verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem worden meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Winschoten: man (23) aangehouden voor dreigen met wapen In Winschoten werd zaterdagnacht een 23-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor het bedreigen van een 42-jarige man uit Westerlee in de Caroliestraat. De verdachte had eerder problemen gehad in een bar en had met een kunststof vuurwapenaansteker een klap gegeven aan een 18-jarige Winschoter. Daarna bedreigde hij met het wapen de man uit Westerlee. De verdachte werd aangehouden en het wapen in beslag genomen. Nader onderzoek naar het incident is ingesteld.

Bellingwolde: aanrijding tussen bromfietsster en fietser Een 17-jarige bromfietsster uit Blijham reed zaterdagnacht op de Vonkslaan in Bellingwolde van achteren tegen een 14-jarige fietser uit Bellingwolde aan. De bromfietsster werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Snelheidscontroles
Op de Beumeesweg in Alteveer (50 km) en op de Onstwedderweg in Veenhuizen (80 km) werd zaterdagavond een snelheidscontrole met een lasergun gehouden. Er werden drie overtredingen geconstateerd van de zestig geregistreerde voertuigen. In Wildervank werd zaterdagochtend op de N33 (100 km) een radarsnelheidscontrole gehouden. 1315 controles, 66 overtredingen. Hoogste snelheid 136 km per uur. Op de N366 in Alteveer werden zaterdagmiddag 1860 voertuigen gecontroleerd. 72 reden sneller dan de limiet van 100 km per uur. Hoogste snelheid 132 km per uur.

Winschoten: jongen bekneld door tractor
Op een terrein aan de Oosterhavenkade raakte zaterdagmiddag een jongen bekneld tussen een tractor en een hek. De jongen was met een 16-jarig vriendje stenen aan het opruimen op het terrein en gebruikten daarbij ook een tractor. Op een gegeven moment reed de 16-jarige op een tractor richting een hek. Hij wist de rem niet goed te vinden en de jongen raakte in een poging te tractor tegen te houden bekneld. Hij werd bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Musselkanaal: rijden onder invloed
Op de Stationstraat in Musselkanaal werd zaterdagnacht een 30-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. De man viel op doordat hij met horten en stoten reed. Hij blies op het bureau een promillage van 2.4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: aanhoudingen voor vernieling
Op aanwijzingen van getuigen hield de politie zaterdagnacht in de Sledemennerstraat drie jongens van 15, 17 en 18 jaar uit Groningen aan op verdenking van vernieling van een winkelruit. De getuige had gezien dat een van de jongens een ruit had ingetrapt van een winkel aan de Astraat en daarop de politie gewaarschuwd. De jongens werden aangehouden en legden p het bureau een verklaring af. Na verhoor zijn heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: twee mannen aangehouden na steekpartij
De politie hield zaterdagnacht in het Sterrebos twee mannen aan, 30 en 47 jaar zonder vaste verblijfplaats., op verdenking van betrokkenheid bij het gewond raken van een 47-jarige medezwerver. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat hij door de 30-jarige man in zijn hals was gestoken en schoppen had gehad van de 47-jarige. In het Sterrebos werden beide verdachten aangehouden. De 30-jarige man bleek bij zijn fouillering in het bezit te zijn van een mes. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: man gooit ruit in en moet nog zitten
Een 24-jarige man uit Stadskanaal werd zaterdagnacht aangehouden voor het ingooien van een ruit in de Eglantierstraat. De man had ruzie met zijn vriendin op straat en toen een buurtgenoot er zich in mengde werd met een bloempot zijn ruit ingegooid. De Stadskanaalster werd aangehouden en op het bureau bleek er nog een celstraf van 57 dagen tegen hem open te staan. Hij werd na het opmaken van een proces-verbaal overgedragen aan justitie.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Oude Kijk in t Jatstraat werd zaterdagnacht een 62-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.0. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: twee jeugdige fietsdieven aangehouden
De politie betrapte zaterdagnacht in de Aquamarijnstraat twee jongen van 14 en 16 jaar uit Groningen op het stelen van een fiets. De jongens scharrelden een tijdje rond bij gestalde fietsen en namen er eentje mee. Zij werden aangehouden en naar het bureau gebracht waar ze een verklaring aflegden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de jongens werden naar de ouders terug gebracht.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Beneluxweg (70 km) werd zaterdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1191 passerende voertuigen reden er 96 te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km per uur.

Groningen: man dronken in gestolen auto
Op de Friesestraatweg werd zaterdagavond een 42-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Bij de aanhouding bleek de man met drank op achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een score van 1.3 promille. De man is voor het onderzoek naar de gestolen auto ingesloten. Hij wordt nader verhoord over de diefstal c.q. heling van de auto.

Groningen: wildplassers
Voetsurveillance in de binnenstad leverde zaterdagnacht zeven bonnen voor wildplassen op. Vier mannen waren zo onverstandig om een valse naam op te geven en werden aangehouden. Op het bureau kregen zijn een extra proces-verbaal voor het opgeven van een valse identiteit.