Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datastream 7i nu ook voor Microsoft SQL Server platform

CAPELLE a/d IJSSEL, 24 mei 2004 Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert haar Asset Performance Management-oplossing Datastream 7i nu ook voor het Microsoft SQL Server platform.

Wereldwijd werken honderden bedrijven met de Datastream 7i-oplossing op het Oracle-platform om hun operationele kosten te verminderen en de prestaties van hun bedrijfsmiddelen te verbeteren. Met de uitbreiding naar het Microsoft SQL Server platform kunnen meer bedrijven de Asset Performance Management-oplossing van Datastream gebruiken.

Bert Verplancke, Sales Director Datastream Northern Europe: Onze klanten wilden graag hun SQL Server investering uitbreiden met een robuuste op het web gebaseerde Asset Performance Management-oplossing. Eén van hen is Zeolyst. Erik Wierenga, E & I Technician van Zeolyst, producent van chemicaliën: Begin dit jaar zijn wij overgegaan op Server Based Computing. Onze bestaande oplossing MP2 Access van Datastream sloot hier niet optimaal op aan. Maar omdat onze ervaringen met MP2 uitstekend waren, hebben wij gekozen voor Datastream 7i voor SQL Server.

Datastream 7i combineert een state of the art webarchitectuur met de laatste J2EE-componenten met brede Asset Performance Management functionaliteit en mogelijkheden voor meerdere organisaties en valuta s. Dit betekent dat één applicatie kan worden toegepast op meerdere locaties en zelfs in meerdere landen. Bedrijven hebben daardoor inzicht in de activiteiten van hun gehele organisatie. Datastream 7i biedt ook een uitvoerige module voor analyse van het bedrijfsmiddelenbeheer. Klanten kunnen daarmee hun asset- en operationele data verzamelen en analyseren om trends en onregelmatigheden te identificeren. Dit leidt tot betere toekomstgerichte zakelijke beslissingen met lagere operationele kosten en een hogere winstgevendheid.

De mogelijkheden en voordelen van Datastream 7i voor SQL Server omgevingen zijn onder andere:


· Een pure J2EE gebaseerde webarchitectuur waarmee klanten hun bedrijfsmiddelen kunnen beheren binnen meerdere vestigingen en locaties in uiteenlopende talen en valuta s.


· Krachtige geavanceerde modules, zoals elektronische handtekeningen en documenten, geautomatiseerde inkoop en analyses. Maar ook mobiele toepassingen, Key Performance Indicators en standaard GIS-integratie.


· De mogelijkheid om functie-gebaseerde interfaces via web services technologie in te zetten, waardoor een bredere groep medewerkers gebruik kan maken van Datastream 7i.


· Met de Datastream 7i screen designer kunnen gebruikers het Datastream 7i systeem volledig personaliseren.

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert wereldwijd Asset Performance Management software en diensten aan bedrijven, waaronder ruim 65 procent van de Fortune 500. De oplossingen van Datastream combineren hoogwaardige asset management functionaliteit met uitvoerige analysemogelijkheden. Daardoor ontstaat een krachtig platform voor het optimaliseren van de prestaties van bedrijfsmiddelen.

Met de oplossingen van Datastream kunnen klanten hun bedrijfsmiddelen onderhouden en beheren, waaronder productiemiddelen, wagenparken en gebouwen. Klanten kunnen analyses en voorspellingen maken, opdat zij actie kunnen nemen om de toekomstige prestaties van hun bedrijfsmiddelen te verbeteren. Datastream s hoofdproduct, Datastream 7i, levert een complete Asset Performance Management infrastructuur die, via internet, een webservice architectuur combineert met brede enterprise asset management functionaliteit, geïntegreerde inkoop, mogelijkheden voor uitvoerige analyses en gebruik op meerdere locaties (multi-site). Datastream is opgericht in 1986 en heeft klanten in ruim 140 landen. Meer informatie: www.datastream.net/dutch.



Ingezonden persbericht