Gemeente 's-Hertogenbosch

24-05-2004

Start aanleg nieuw voetbalcomplex Emplina

Gemeente en Emplina ondertekenen overeenkomst

Vandaag, woensdag 19 mei, tekenen de gemeente 's-Hertogenbosch en de Roomsch Katholieke Voetbalvereniging Emplina een overeenkomst over de verplaatsing van de voetbalvereniging van Sportpark Maasakkers naar een nieuwe locatie in Empel-Zuid. Namens de gemeente tekent mevrouw J. Eugster- van Bergeijk, wethouder van onder meer ruimtelijke ordening en grondbeleid en voor Emplina zet voorzitter, A. van der Dussen zijn handtekening. Aansluitend geeft mevrouw E. de Jonge, wethouder van onder meer sportzaken, op symbolische wijze het startsein voor de aanleg van het nieuwe voetbalcomplex.

Aanleiding
Bij de vaststelling van het bestemmingsplan "Uitbreiding Empel 1e fase" is besloten dat het huidige sportcomplex De Maasakkers een nieuwe bestemming als industrieterrein krijgt. Hierdoor moet voetbalvereniging Emplina verhuizen. De gemeenteraad heeft op 18 februari 2004 het bestemmingsplan "Uitbreiding Empel 3e fase" (Empel-Zuid) vastgesteld en hierin is ruimte gereserveerd voor de voetbalvereniging. Emplina verhuist naar verwachting in augustus 2005 naar het gebied tussen de Empelseweg en de Diepteweg. De verhuizing is tevens voor Emplina aanleiding om uit te breiden en te moderniseren. De vereniging, met name de jeugdafdeling, groeit sneller dan verwacht. De afgelopen jaren is intensief overleg gepleegd over de verplaatsing van Emplina. Vorig jaar heeft het college besloten om hierover een overeenkomst te sluiten met de voetbalvereniging. Inmiddels kunnen de handtekeningen onder het contract worden geplaatst.

Nieuwe accommodatie
De nieuwe accommodatie van Emplina bestaat uit een clubgebouw, kleed- en wasruimten, vier wedstrijdvelden en één trainingsveld. De gemeente draagt zorg voor de velden, de bijbehorende infrastructuur en de kleedruimtes. De vereniging bouwt zelf het clubgebouw. Het clubgebouw bestaat uit een kantine en diverse ontvangst- en vergaderruimten, zodat tegenstanders, scheidsrechters en andere gasten op een goede wijze kunnen worden ontvangen. Dat Emplina uitkijkt naar de nieuwe accommodatie blijkt wel uit het feit dat zo'n veertig tot vijftig leden bezig zijn met de organisatie van de nieuwbouw en verhuizing. De nieuwbouw geeft de verenging en haar leden een positieve impuls.