Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 24-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Gestolen auto

LEUSDEN In de nacht van zondag 23 op maandag 24 mei wist een automobilist zich aan een controle te ontrekken.

Rond 02.40 uur waren politiemensen bezig met een controle aan de Randweg. Een automobilist kreeg van een agent een aanwijzing om de carpoolplaats op te rijden. In plaats van dat te doen, reed de automobilist door. Een politieman zag dat er zich twee mannen in de auto bevonden. De automobilist reed naar de Rijksweg A28 in de richting van Utrecht. Politiemensen zetten de achtervolging in en troffen de auto op de oprit in de berm aan. Beide portieren stonden open en de inzittenden waren verdwenen.

Door politiemensen werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de twee verdachten werden niet meer aangetroffen.

De auto bleek op zondag 23 mei bij een bedrijf aan de Fluorweg in Amersfoort te zijn gestolen. Het voertuig is in beslag genomen.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Op zondag 23 mei werd een automobilist aangehouden na het rijden onder het invloed van alcohol.

Rond 22.15 uur reed een 29-jarige automobilist uit Utrecht over de Barchman Wuytierslaan. Daar botste hij tegen een in de berm staande boomstronk. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken voor een voor hem rijdende automobilist, die plotseling remde. Deze automobilist zou vervolgens zijn doorgereden.

Bij de Utrechter zaten twee Utrechtse mannen van 21 en 22 jaar en een Amersfoorter van 29 jaar in de auto. Zij klaagden allen over nek- en hoofdpijn en zouden zich onder doktersbehandeling stellen.

Uit de blaastest bleek dat de 29-jarige automobilist teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 505 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Fietsster gewond

HOOGLANDERVEEN Op zondag 23 mei raakte een fietsster gewond bij een valpartij.

Rond 13.35 uur reed een 36-jarige vrouw uit Nijkerk met haar fiets vanaf een fietsbruggetje bij de sporthal De Pelikaan de Heideweg op. Zij zag daarbij kennelijk een 18-jarige bromfietsster niet naderen. Om een aanrijding te voorkomen, toeterde de bromfietsster. Daar schrok de fietsster kennelijk zo van, dat zij met haar fiets ten val kwam. Zij liep daarbij een hoofdwond op en was even buiten bewustzijn. De vrouw is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.