Huldiging feestelijk verlopen

Utrecht 24-05-2004 - Vandaag, maandag 24 mei 2004, vond de huldiging plaats van FC Utrecht. Utrecht won gisteren in de finale tegen Twente. Er kwam een groot aantal toeschouwers op de rijtoer en huldiging af en deze dag verliep feestelijk. 5 Personen werden aangehouden omdat ze zich niet konden gedragen.

Omstreeks 19.00 uur vertrokken de spelers in twee dubbeldekkers vanaf het Vredeburg voor een rijtoer door de stad. Agenten stonden langs de route en motorrijders begeleidden de bussen. De route liep via de Lange Viestraat, Potterstraat, Lange Janstraat, Janskerkhof, Nobelstraat en kwam ten einde op het Lucas Bolwerk. De spelers vertrokken vervolgens naar het stadion waar omstreeks 21.00 uur de huldiging plaatsvond. Tijdens de rijtoer vonden er geen incidenten plaats en konden de supporters veilig de spelers toejuichen.

In het stadion was een groot aantal supporters samengekomen om de huldiging van de spelers bij te wonen. In het stadion zorgden stewards en beveiligingsmedewerkers voor de veiligheid. In de omgeving van het stadion hielden agenten toezicht.

Omstreeks 21.45 uur was de huldiging voorbij en vierden de supporters nog tot omstreeks 22.00 uur feest in het stadion. De feestelijkheden verliepen zonder noemenswaardige incidenten. 5 Personen werden aangehouden voor het niet voldoen van bevel of vordering, afsteken vuurwerk en belediging.