Openbare Bibliotheek Oss

11 mei 2004

25 mei extra lezing door archeologen in bibliotheek Nistelrode

In slechts twee dagen tijd zijn in bibliotheek Nistelrode álle kaartjes voor de lezing op 18 mei aanstaande Romeins Brons in Nistelrode uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling komen de archeologen van het Bureau Archol uit Leiden graag voor een extra lezing op dinsdag 25 mei terug. De lezing begint 20.00 uur. Kaartjes zijn alleen te koop tijdens de openingsuren van de bibliotheek voor 2,50. Telefonisch reserveren is mogelijk op tel. nr. 0412-611555.

Tijdens de lezing zullen de medewerkers van Archol uitgebreid vertellen over de eerste resultaten van het archeologisch onderzoek in Nistelrode. In chronologische volgorde, vanaf de eerste fase van het onderzoek, dat in 1997 startte met booronderzoek, tot en met het recentelijk in maart afgeronde onderzoek wordt door de archeologen verteld .
Enkele gevonden voorwerpen uit de bodem van Nistelrode zijn tijdens de lezing in de bibliotheek te bekijken. De komende maanden is het meeste materiaal echter nog nodig voor onderzoek zodat de "bodemschatten" tijdens de lezing vooral digitaal vertoond zullen worden.