Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA niet gecharmeerd door charmeoffensief Di Rupo (25/05/04)

Net zoals verleden jaar, tracht Elio Di Rupo vlak voor de verkiezingen een charmeoffensief te lanceren richting Vlaanderen. De N-VA is niet gecharmeerd.
Ten eerste wil Di Rupo enkel Vlaamse bedrijven verleiden om te investeren in Wallonië in plaats van in Vlaanderen. Intussen mogen de Vlamingen wel jaarlijks opdraaien voor de transfers naar Wallonië ten bedrage van 10 miljard euro of 5.000 euro per gemiddeld Vlaamse gezin. Di Rupo zou beter het Waalse overheidsapparaat afbouwen, de Franstalige medische overconsumptie aanpakken en de federale loyauteit respecteren.

Ten tweede laat Di Rupo zijn partijgenoten als Franstalige krijgsheren de Vlamingen beledigen met onzinnige imperialistische eisen zoals de inpalming van delen van Vlaams-Brabant en de herovering van Voeren. Opnieuw weinig respect voor de Vlamingen.

Tot slot onbloot Di Rupo met zijn poging tot charmeoffensief duidelijk zijn ambities voor het premierschap. Gezien de PS-dominantie in de huidige federale regering, wil Di Rupo vanzelfsprekend paars voortzetten. Maar dan wel met zichzelf als premier. Di Rupo blijkt er immers van uit te gaan dat Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt door de kiezer zal worden afgestraft en Di Rupo zelf het gat zal kunnen vullen. Als paars zich voorzet, zal het zijn met Di Rupo als premier. De Vlamingen zijn gewaarschuwd.

Auteur:
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be