Time : 5:52:52 PM
Date : Tuesday, May 25, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

Kinepolis Group gaat voor een beperktere participatie in een schuldenvrij CinemaxX

Gisteren 24/05/04 werd bekend gemaakt dat Tele-München-Gruppe (TMG), één van de grootste mediagroepen van Duitsland en eigenaar van de Duitse zender Tele 5, de nieuwe hoofdaandeelhouder zou worden van de bioscoopgroep CinemaxX, de grootste bioscoopketen van Duitsland.

Kinepolis Group, 25%-aandeelhouder van CinemaxX, bevestigt dat Dresdner Bank, enige huisbankier van CinemaxX, recentelijk haar kredietengagement volledig heeft verkocht aan Tele München. Tele München is niet bereid aandelen te kopen van de diverse hoofdaandeelhouders (Kinepolis Group, Senator Entertainment, oprichter Hans-Joachim Flebbe), maar opteert voor een schuldenvrij CinemaxX met een nieuwe kapitaalstructuur.

Door overname van de schulden van CinemaxX en de omzetting van schulden in kapitaal zal de schuldenlast van de groep nagenoeg volledig verdwijnen, en zal Tele München, onder voorbehoud van goedkeuring van de Duitse autoriteit voor de mededinging, hoofdaandeelhouder worden van een CinemaxX. TMG's participatie zal 52 tot 55% bedragen.
Daarnaast wordt in het kader van de herstructurering onderhandeld met de eigenaars van de lease-bioscoopgebouwen inzake de verlaging der huurgelden.

Het schuldenvrij maken van de groep, evenals de vermindering der huurgelden, zullen een punt zetten achter de jarenlange slechte resultaten van de groep en de problematische schuldgraad. Ingevolge de gewijzigde kapitaalstructuur zal Kinepolis ' belang verminderen van 25% naar 11 tot 14%. Een beperktere doch waardevollere participatie in een schuldenvrije groep.

Contact: Myriam Dassonville
Corporate Communication Manager
Kinepolis Group
Tel: +32 2 474 26 91
E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com