SP Duiven

Wandeltocht door de Loowaard

In mei organiseert Milieudefensie door het hele land wandeltochten door bedreigde natuurgebieden. Na de aanslag op Duiven door de Betuweroute is de mogelijke doortrekking van de A15 een nog grotere aanslag op onze mooie natuur. Uiteraard zal de SP meewerken aan dit mooie initiatief! Ook lokale, provinciale en landelijke bestuurders zullen worden uitgenodigd om te zien welke desastreuse gevolgen hun beleid heeft.

Op 30 mei, Eerste Pinksterdag, kan je de wandeling starten tussen 13.00 en 14.30 uur. De wandeling begint bij De Waai aan de Loodijk met het kruispunt van de Lijkweg. De Loodijk ligt op ongeveer drie kilometer van Duiven vlakbij de dorpen Loo en Groessen.

De wandeling staat in het teken van de natuurontwikkeling in de Loowaard, de paddenpoelen voor de grote populatie rugstreeppadden, de Betuwelijn, de plannen voor de aanleg van de A15 en de aanwijzing van het Rijnstrangengebied als retentiebekken.
Er worden speciaal voor kinderen door het IVN activiteiten georganiseerd in de Loowaard en bij de paddenpoelen. Bij de startplaats en langs de route is een kaartje met de wandelroute en achtergrondinformtie te verkrijgen.

Meer informatie kan je vinden op de website van Milieudefensie of bij Cas Koning. Tel: 0316-263616 of per email