Fortis Bank
Fortis-covoorzitter Jaap Glasz onderscheiden

Vandaag is prof. dr. Jaap Glasz onderscheiden met het Belgische ereteken Officier in de Leopoldsorde. Hij ontving het ereteken op grond van zijn grote verdiensten als covoorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis. De heer Glasz kreeg de onderscheiding opgespeld door Minister van Staat, Burggraaf Etienne Davignon.

Tijdens de uitoefening van zijn voorzitterschap, samen met Graaf Maurice Lippens, kon Fortis genieten van zijn jarenlange ervaring in het leiden van raden van bestuur en raden van commissarissen. De heer Glasz heeft, in het bijzonder, het proces gestuurd dat heeft geleid tot de versterking van de internationalisering van de Raad van Bestuur van Fortis.
Fortis is de heer Glasz hiervoor zeer erkentelijk.

De heer Glasz maakt reeds vanaf 1990 deel uit van de Raden van diverse Fortis-ondernemingen. Vanaf 1997 was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Fortis AMEV, sinds 1998 vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis en vanaf 2002 covoorzitter. De heer Glasz was als hoogleraar Corporate Governance verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is lid van de Commissie Tabaksblatt.

De heer Glasz beëindigt zijn mandaat van Fortis-bestuurder na afloop van de Algemene Vergadering van 26 mei aanstaande wegens gezondheidsproblemen.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 23,6 miljard (30/04/2004) en circa 54.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:
32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 49
Investor Relations:

Brussel:
32 (0) 2 510 52 28
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 46

pdf-versie