Technische Universiteit Delft

Cursus 'Introductie in de woonruimteverdeling'
25 mei 2004
Plaats | Technische Universiteit Delft

Deze algemene inleiding in de woonruimteverdeling is speciaal bedoeld voor deelnemers die vrij recent in hun werk te maken hebben gekregen met woonruimteverdeling. Deze dag is als zelfstandig onderdeel te volgen, maar kan ook als voorbereiding worden gezien op de 2-daagse cursus 'Actuele thema's in de woonruimteverdeling'.

Tijdens deze cursus zal aandacht worden besteed aan de basisbeginselen van de woonruimteverdeling. De cursist krijgt een overzicht gepresenteerd van de belangrijkste woonruimteverdelingmodellen die in Nederland worden gehanteerd. Daarbij worden voor- en nadelen met elkaar vergeleken. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van een aanbodmodel en wat zijn de nadelen van een optiemodel? Is sturing door middel van verhuurvoorwaarden nog wel nodig na het succes van het KAN-experiment? En sluiten deze sturingsinstrumenten wel goed aan bij de gestelde doelen?
In de cursus wordt ingegaan op de communicatie met de klant. Welke verbeteringen zijn hierbij nodig en in hoeverre kunnen nieuwe media hierbij een rol spelen? Verder is voor de woonruimteverdeling de Huisvestingswet van belang. Die wordt in de cursus dan ook nader toegelicht. En tenslotte is er aandacht voor het belang van evaluatie van de woonruimteverdeling voor klant en corporatie. Worden de beoogde doelstellingen wel gerealiseerd en hoe kan dat worden gemeten?
Tijdens de cursus is veel plaats ingeruimd voor discussie en uitwisseling van ervaringen. Van de deelnemers wordt dan ook een actieve inbreng verwacht.

Doelgroep voor deze cursus zijn beleidsmedewerkers van woningcorporaties, gemeenten, huurdersorganisaties en medewerkers van andere organisaties die vanuit hun werk met woonruimteverdeling te maken hebben.

Programmafolder
De folder met uitvoerige informatie over het programma en de sprekers is inmiddels beschikbaar. Mocht u deze cursusfolder toegestuurd willen krijgen, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 015 278 30 05, of per e-mail: mailbox@otb.tudelft.nl.

Meer informatie?
secretariaat Onderzoeksinstituut OTB,
T: 015 278 3005,
F: 015 278 4422,
E: A.Dersjant@otb.tudelft.nl,
W: http://www.otb.tudelft.nl


--------------------------------------------------
Maarten van der Sanden
Wetenschapsvoorlichter TU Delft
directie Marketing & Communicatie
tel.: 015 278 5454
fax: 015 278 1855
GSM: 06 20408176

---------------------------------------------------