Gemeente Lisse

Laatste mogelijkheid om aan te melden voor eindconferentie project

Lisse, 12 mei 2004

Op dinsdagavond 25 mei 2004 vindt van 19.30 tot 21.30 uur in t Poelhuys aan de Vivaldistraat 4 te Lisse, de officiële afronding van het project Is de Poelpolder Ouderenproof? plaats. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

Ouderenproof is een methodiek waarbij 55-plussers zelf in kaart brengen hoe hun eigen leef- en woonomgeving (beter) op hun wensen en behoeften kan worden afgestemd. De provincie Zuid-Holland promoot de methodiek Ouderenproof vanuit het idee dat senioren zelf bij uitstek deskundig zijn als het gaat om hun eigen leef- en woonomgeving. Het afgelopen half jaar hebben vijfentwintig 55-plussers zich gebogen over de vraag hoe de wijk Poelpolder in Lisse de komende jaren Ouderenproof kan worden gemaakt. Op dinsdag 25 mei 2004 presenteren de themawerkgroepen Wonen, Zorg, Welzijn en participatie en Dienstverlening in t Poelhuys te Lisse hun bevindingen. De bevindingen van de themawerkgroepen vormen de bouwstenen voor een plan ter verbetering van het voorzieningenniveau voor ouderen in de Poelpolder.

Alle inwoners van de Poelpolder die hebben deelgenomen aan de startconferentie, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de eindconferentie. Maar ook 55-plussers die niet aanwezig waren bij de startconferentie, zijn van harte welkom bij de eindconferentie. Tijdens de eindconferentie Is de Poelpolder Ouderenproof? ontvangen senioren en betrokken instellingen informatie over de knelpunten die de themawerkgroepen in de Poelpolder signaleren en over de oplossingen die de themawerkgroepen in gedachten hebben.

55-plussers, die wonen in de Poelpolder en benieuwd zijn naar de ideeën van de themawerkgroepen, kunnen zich vóór vrijdag 21 mei 2004 aanmelden voor de eindconferentie. Dit kan door een e-mail te sturen naar avantrigt@lisse.nl, door het digitale antwoordformulier in te vullen of een briefje te sturen aan de Gemeente Lisse, t.a.v. Sander van Trigt, Antwoordnummer 8, 2160 VB LISSE (een postzegel plakken is niet nodig). Zet hierop uw naam, adres en telefoonnummer. Wanneer men een rolstoel of andere speciale voorziening(en) gebruikt, moet men dit ook specifiek aangeven bij de aanmelding.

Foto: Persbericht