Gemeente Dordrecht


Groot deel verkeersplan Dubbeldam wordt nog dit jaar uitgevoerd

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bezwaren van bewoners van de Eikenlaan, Kastanjelaan en Gravensingel in Dubbeldam ongegrond verklaard. Deze bewoners hebben bezwaar gemaakt tegen diverse verkeersbesluiten uit het verkeersplan Dubbeldam. Ook de bezwaren tegen de weigering van het college tot het instellen van een verbod voor vrachtwagens en landbouwverkeer op de Eikenlaan, Kastanjelaan en Gravensingel zijn afgewezen. Het college zal vanwege de verkeersveiligheid nog dit jaar starten met de uitvoering van het wijkverkeersplan.

Eikenlaan/Burgemeester Jaslaan
Om aan bewoners tegemoet te komen wilde B&W een 30-km zone instellen op de Eikenlaan. Omdat brandweer, Stadsvervoer en andere bewoners hier weer bezwaar tegen hadden, heeft het college nu de knoop doorgehakt: de Eikenlaan wordt een gebiedsontsluitingsweg met een maximum snelheid van 30 km per uur.

Voor de herinrichting van de Eikenlaan en de Burgemeester Jaslaan (inclusief eenrichtingsverkeer) gaat het college in 2004 nog in gesprek met de bewoners. Dan geven burgemeester en wethouders ook aan hoe ze de geluidshinder op de Eikenlaan en Gravensingel willen beperken.

Uitvoering in 2004
Nu het college een definitieve beslissing op de bezwaren heeft genomen, wordt een groot deel van de maatregelen uit het wijkverkeersplan Dubbeldam uitgevoerd in de tweede helft van 2004.

Op dinsdag 25 mei 2004 wordt aan belangstellenden informatie verstrekt over de in 2004 uit te voeren verkeersmaatregelen in Dubbeldam. Deze "inloop" is van 16.00 tot 20.00 uur in wijkcentrum Dubbeldam, Dubbelsteijnlaan West 74a te Dordrecht.

Het college heeft de bezwaarmakers inmiddels per brief op de hoogte gesteld van de beslissing op hun bezwaren.