Gemeente Dalfsen

19-05-2004

Ideeën om de gemeente een prettiger woonplaats te maken?

Bijeenkomst op 25 mei in Het Roode Hert

Dalfsen - De gemeenteraad van Dalfsen vindt het belangrijk dat goede ideeën over het leefmilieu van inwoners uit Dalfsen worden uitgewerkt tot concrete plannen. Eind april heeft de gemeente Dalfsen daarom een enquête in een huis-aan-huis blad en op het internet geplaatst. De enquête is door ruim 40 inwoners ingevuld. In navolging wordt er op 25 mei een bijeenkomst in Het Roode Hert georganiseerd. Tijdens de avond worden de geopperde ideeën gepresenteerd en samen met de aanwezigen verder uitgewerkt.

In de enquête kon per milieuthema worden aangegeven hoe belangrijk men dat thema vond en wie daarbinnen initiatieven moet nemen (gemeente, bedrijven en/of inwoners). Daarnaast was er in de enquête ruimte voor eigen ideeën en kon worden aangeven of iemand zelf aan bepaalde thema's wilde meewerken. De resultaten van de enquête worden momenteel verwerkt, maar al wel is duidelijk dat veel inwoners willen meewerken aan een goed leefmilieu in de eigen gemeente. De resultaten worden tijdens een werkconferentie op 25 mei gepresenteerd en verder uitgewerkt. Op de conferentie zijn de invullers van de enquête en diverse maatschappelijke organisaties uit Dalfsen per brief uitgenodigd.

Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst die de gemeente Dalfsen, samen met Natuur en Milieu Overijssel en het Instituut voor Publiek en Politiek hiervoor speciaal organiseert. De bijeenkomst vindt plaats op:

Datum: dinsdag 25 mei
Tijd: 18.45 tot 21.30 uur
Locatie: grote zaal van restaurant 'Het Roode Hert' Adres: Hessenweg 41 te Dalfsen.

De bijeenkomst begint met een presentatie van de resultaten van de enquête. Daarna moeten ideeën op tafel komen die uitgewerkt kunnen worden tot concrete, inspirerende plannen. Het uitwerken van de initiatieven wordt ondersteund door Natuur en Milieu Overijssel, de raadsleden en het ambtelijk apparaat.