Ingezonden persbericht


persbericht

Start van een uniek project rond toegankelijkheid, internet en mensen met een leerachterstand!

Op dinsdag 25 mei aanstaande presenteert Steffie.nl, de website die mensen met een leerachterstand uitlegt hoe het internet werkt, -twee nieuwe interactieve modules rond het gebruik van de bankpas. In deze modules worden mensen wegwijs gemaakt in het opnemen van geld, en het betalen via de geld- en betaalautomaat. Tevens ontvangen de Stichting voor Gespecialiseerd Vorming- en Ontspanningswerk (GVO), de Stichting wijkgebonden Senioren Kennis Transfer (SKT) en Stichting ZetNet, de eigenaar van Steffie, 8 nieuwe computers voor hun gemeenschappelijke internetcafé en leerwerkplaats. Deze computers met toebehoren zijn waar nodig aangepast voor mensen met een beperking. Met deze computers gaan docenten met een verstandelijke beperking en senioren in een internetcafé cursussen verzorgen.

De officiële presentatie van de Steffie-modules, en de feestelijke overdracht van de computers, vindt plaats in het hoofdkantoor van Rabobank Nijmegen. Rabobank Nijmegen maakt, samen met de Rabobank Foundation, beide activiteiten financieel mogelijk.

Leren van en door internet
Steffie is een virtuele vriendin die uitlegt hoe het internet werkt. In woord en gebaar, en via animaties, leert ze je op een eenvoudige manier e-mailen, surfen en chatten. Met ingang van 25 mei komen daar nu ook twee interactieve leermodules rond het gebruik van de bankpas bij! Steffie is eigendom van ZetNet, een website voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Zij beheren hun eigen website, geven (internet) scholing, schrijven artikelen en verzorgen de Public Relations voor congressen en symposia. Steffie is ontwikkeld om het internet voor mensen met een verstandelijke beperking toegankelijk te maken. Maar, ze is inmiddels zo populair dat ze ook veelvuldig door senioren en mensen met een taal- en informatieachterstand te hulp wordt geroepen. Steffie gaat tevens helpen in het internetcafé dat samen met het GVO en Senioren Kennis Transfer (SKT) in Nijmegen wordt opgezet. Dat gebeurt in het gebouw van het GVO aan de Ds. Creutzbergweg 3. Het GVO biedt zinvolle tijdsbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. In dit project komt een aantal zaken bij elkaar: mensen met een beperking en senioren helpen gezamenlijk andere mensen op het internet, dragen bij aan het onderling contact in de betreffende wijk en doen zelf meer contacten op. Omdat Rabobank Nijmegen dit jaar 100 jaar bestaat, ondersteunt zij een aantal waardevolle projecten in haar werkgebied, die om de een of andere reden maar niet van de grond komen. Dit project is één van de 15 projecten die door een onafhankelijke jury gekozen is uit meer dan 100 inzendingen om ondersteund te worden.

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van dit unieke project. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 25 mei a.s. om 14.30 uur, in het hoofdkantoor van Rabobank Nijmegen aan het Keizer Karelplein 1 in Nijmegen. Naast de officiële presentatie van de nieuwe Steffie modules zal daar ook de feestelijke overdracht van de computers plaatsvinden.



Ingezonden persbericht