Ingezonden persbericht


Paul Naastepad van Emtelle benoemd tot eerste President van de Fibre-To-The-Home Council Europe

Amersfoort, 24 mei 2004 - Paul Naastepad, Managing Director Europe van technologiebedrijf Emtelle, is benoemd als eerste President van de Fibre-To-The-Home Council Europe (FTTH Council). De FTTH Council Europe is onlangs door meer dan dertig toonaangevende toeleveranciers in de ICT- en telecomsector in het leven geroepen om het gebruik van glasvezeltechnologie te stimuleren. De organisatie richt zich in dit verband op Europese overheden, opinieleiders, beleidsmakers en netwerkeigenaren. Doel is om de mogelijkheden en voordelen van glasvezeltechnologie voortdurend en systematisch onder de aandacht te brengen. Volgens de leden van de FTTH Council Europe is deze technologie een kritische factor voor het versterken van de concurrentiekracht van Europa.

"Het is nu tijd voor de ontwikkeling van een pan-Europees beleid voor glasvezeltoegang tot aan ieder huis waarbij alle EG-landen nauw betrokken moeten zijn", zegt Naastepad. "Europa wil binnen enkele jaren de grootste kenniseconomie in de wereld zijn. Dat vraagt om een onderliggende infrastructuur voor informatieuitwisseling die kan voldoen aan de steeds zwaardere eisen op het gebied van uitwisseling van data. Zowel in Brussel als in diverse Europese landen is er nog veel onbekendheid met het laatste cruciale stukje glazvezelnetwerk tot aan het huis."

De FTTH Council Europe organiseert op 25 en 26 mei 2004 in Brussel zijn eerste grote conferentie voor Europese en nationale beleidsmakers onder de titel "Why fibre, Why now?". Later dit jaar vindt een tweede conferentie plaats, die zich richt op netwerkeigenaren, operators en content-leveranciers.

Paul Naastepad is in het dagelijks leven Managing Director Emtelle Europe bv, alsmede lid van de RvB van Emtelle Holdings bv. Naastepad is sinds 1991 actief in de telecomsector en werkte in senior management functies bij AT & T (later Lucent Technologies) en Libertel Vodafone. Hij werkt sinds januari 2001 bij Emtelle, dat flexibele passieve netwerkoplossingen op basis van buisjes en glasvezeltjes ontwikkelt. Emtelle ontwikkelde 'Fiberflow', een techniek om glasvezel in leidingen te blazen. Dankzij deze techniek komt glasvezeltechnologie binnen handbereik van consumenten doordat het een kosteneffectieve methode biedt voor 'fibre-to-the-home'.

# # #

FTTH Council
De FTTH Council Europe richt zich op het stimuleren van glasvezel in al zijn facetten als technologie om informatie snel en betrouwbaar te ontsluiten. De Council wordt momenteel gevormd door meer dan 30 toonaangevende bedrijven op telecomgebied. De Board bestaat uit Alcatel, Cisco, Corning, ECI, Emtelle, Ericsson en OFS. De Europese Council werkt nauw samen met de FTTH Council in Noord-Amerika. Meer informatie over het werk van de FTTH Council Europe is beschikbaar op www.europeftthcouncil.com

Emtelle
Emtelle is een toonaangevend leverancier van mantelbuisjes-met- glasvezeltechnologie. Het bedrijf ontwikkelt en levert verschillende flexibele oplossingen op basis van 'blown fibre'. Daarbij wordt glasvezel in nog lege leidingen geblazen. Dankzij deze techniek is 'fibre-to-the-home' tegen lage kosten mogelijk. Meer informatie over Emtelle is beschikbaar op www.fibre-to-the-home-com of www.emtelle.com

# # #

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis
Telefoon: 030 - 656 50 70
E-mail: anja@lvtpr.nl