Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 mei 2004


Aan de ontvoering van de 13-jarige Wei Wei HU uit het Gelderse Eibergen is van-morgen in alle vroegte een eind gekomen. De Duitse politie heeft na een uren durende gijzelingsactie in Münster de ontvoerder aangehouden en het meisje uit de auto van de ontvoerder kunnen bevrijden.


In de ontvoering van het meisje kwam maandagavond rond 22.45 uur een belangrijke wijziging. Duitse politieagenten troffen in een bosgebied in de buurt van Münster een verdachte auto aan, die zij wilden controleren. De bestuurder bedreigde vervolgens een Chinees meisje met een mes en men ging er in de auto vandoor.


Na een achtervolging ontstond in de stad Münster en gijzelingssituatie. De politie zette onder andere bemiddelaars in en alle inzet was gericht op de veiligheid van het ontvoerde meisje. Rond 05.30 uur heeft de verdachte zich aan de Duitse politie overgeven en kon het meisje uit de auto worden bevrijd.


Over de psychische toestand van het meisje is nog geen duidelijkheid. Haar ouders volgden de ontknoping op de voet en worden zo snel mogelijk met hun dochter herenigd.


Het politieteam dat de ontvoering in Nederland coördineerde heeft tientallen vaak bruikbare tips verwerkt en in een goede samenwerking met de Duitse politie aan de ontvoeringszaak gewerkt. Beide instanties zijn dan ook zeer verheugd dat voor het meisje een eind is gekomen aan haar traumatische situatie.


Einde bericht



---- --