Laurus NV

Terug naar het persberichtenoverzicht

Hoofddirectie doet afstand bonus 2004

's-Hertogenbosch, 25 mei 2004

Op 10 mei jl. maakte Laurus N.V. bekend de concurrentiepositie van Edah, Konmar Superstores en Super De Boer te willen verbeteren door een aanpassing van de filiaal-organisatiestructuur. Als gevolg van deze aanpassing zullen naar verwachting ten minste 1.290 FTE komen te vervallen.

Onlangs is hierover met de vakbonden het overleg gestart. Daarin werd door de bonden gevraagd of de Hoofddirectie van Laurus bereid is afstand te doen van de variabele beloning (bonus) over 2004.

Gelet op het offer dat van een grote groep medewerkers wordt gevraagd, doen de vijf leden van de Hoofddirectie van Laurus afstand van alle aanspraken op bonussen over het jaar 2004. Hiermee wordt, in het belang van de onderneming, vooruitgelopen op een positieve afronding van de onderhandelingen met de vakbonden, die op 2 juni a.s. van start gaan.

Laurus en de weg naar herstel

Laurus stelt zich ten doel zijn positie van tweede partij in de Nederlandse levensmiddelenmarkt de komende jaren in belangrijke mate te versterken, daarbij gebruikmakend van krachtige, onderling verschillende winkelformules die zelfstandig, vanuit een eigen identiteit en commercieel beleid, hun specifieke marktsegment bewerken. Laurus werkt aan zijn herstel op basis van een herstelplan, lopend tot eind 2007. De weg naar herstel wordt daadkrachtig maar stap voor stap afgelegd, onder voortdurende en scherpe bewaking van de kosten van de bedrijfsvoering en met een geconcentreerde en ononderbroken aandacht voor de back-office processen.