Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 25 mei 2004

* AANRIJDING TWEE AUTO'S; TWEE GEWONDEN
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks elf uur vond op de Dorpsweg een aanrijding plaats. Hierbij raakten een 29-jarige man uit Rotterdam en een achttienjarige vrouw uit Geervliet gewond. De 18-jarige automobiliste sloeg linksaf de Wielewaalstraat in, maar zag hierbij de 29-jarige autobestuurder over het hoofd. Als gevolg van de aanrijding raakten zowel de vrouw als de man gewond. Het vrouwelijke slachtoffer, dat bekneld was geraakt, werd door brandweerpersoneel uit haar benarde positie gehaald. Zij werd met gezichtsletsel door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. De 29-jarige Rotterdammer die een gekneusd been opliep, werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek ingesteld.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagmiddag en -avond op de Strevelsweg een verkeerscontrole. Tussen drie en tien uur werden in totaal 31 processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel, geluidshinder, het negeren van de verplichte rijrichting danwel een rood verkeerslicht en het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart voor vijf vond er op de Stationssingel een schietpartij plaats, waarbij een 23-jarige Rotterdammer gewond raakte.
Door nog onbekende oorzaak ontstond een schietpartij, waarna een aantal mannen er vandoor ging. Het slachtoffer is met diverse verwondingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Een 18-jarige Rotterdammer, is in verband met betrokkenheid bij de schietpartij aangehouden. Hij is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Drie Rotterdammers, die gisteravond in de omgeving van de Provenierssingel werden aangehouden, zijn na verhoor heengezonden. Zij hadden niets met de schietpartij te maken.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Door personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) werden maandag diverse snelheidscontroles gehouden.
Maandagmorgen werd tussen zeven uur en kwart over negen gecontroleerd op de Statenweg. In totaal passeerden stadingaand 1509 bestuurders de controlepost waarvan er 106 de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 km/uur. Stad uitgaand werden 1010 automobilisten gecontroleerd. Hier kregen 27 een bekeuring en bleek de hoogst gemeten snelheid 80 km/uur.
Maandagmiddag werden tussen half twee en half drie op de Statenweg, in de richting van de Henegouwerlaan, 700 automobilisten gecontroleerd. Hiervan overtraden er 78 de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hier passeerde de 'snelste' met 82 km/uur.
Op de 's-Gravendijkwal werd maandagmorgen tussen tien over zeven en tien over negen op snelheid gecontroleerd. 1432 automobilisten passeerden het controlepunt, waarvan er 248 te snel bleken. De hoogst gemeten snelheid was hier 88 km/uur. Maandagmiddag werd er gecontroleerd op de Stadionweg. Tussen half twee en kwart voor drie werden hier 940 automobilisten gecontroleerd, 200 bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bleek 103 km/uur.