Politie Friesland

Politieberichten van 24/5 (13.00) t/m 25/5 (07.00)

Fryslân 25-05-2004 - Voor informatie kunt u tijdens werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met het algemene nummer van politie Fryslân op 0900 - 8844.

Heerenveen: politie houdt twee verdachten aan voor 28 vernielingen aan autos
Maandag omstreeks 04.00 uur werden op de Herenwal, door een beveiligingsbeambte, twee personen aangehouden, te weten een 20-jarige inwoner van Heerenveen en een 18-jarige inwoner van Gersloot. Een getuige had om ongeveer 03.10 uur gezien, dat twee jongens op de Sieger van der Laanstraat een aantal buitenspiegels van geparkeerd staande autos aan het vernielen waren. Hij gaf van beide mannen een signalement. Ook een beveiligingsbeambte kreeg het signalement door. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en bekennen de vernielingen. Ze geven een route op en daar blijken de volgende vernielingen te zijn gepleegd:
Van Dekamalaan 4 autos, Sieger van der Laanstraat 9 autos, J H Jurresstraat 2 autos, Crackstraat 2 autos en Herenwal 11 autos. Graag komt de politie in contact met slachtoffers, waarvan de auto vernield is. Zonder aangifte kan de politie niets doen. U kunt contact opnemen via het algemene politienummer 0900 8844 of langskomen op het politiebureau aan de Haskeruitgang tijdens kantooruren.

Leeuwarden: inbraak winkel
Tussen zaterdag 17.30 en maandag 07.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Marshallweg. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Gestolen is een kluis met daarin enkele honderden euros. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoner van de gemeente Boarnsterhim.

Joure: politie neemt auto in beslag
Maandag om 12.20 uur werd een 22-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga gecontroleerd op de A7 bij Joure. Het bleek dat de auto niet was verzekerd. De man was daar eerder dit jaar al voor bekeurd. De man had de auto daarna wel aangemeld bij de verzekering, maar vervolgens heeft hij de rekening niet betaald. Opnieuw is de man proces-verbaal toegezegd. Ook is zijn auto in beslag genomen.

Dokkum: winkeldief aangehouden
Maandag werd in een winkel aan de Grote Breedstraat een stripboek ter waarde van 4 euro 95 gestolen door een 18-jarige inwoner van Oentsjerk. Dit werd gezien door de aangeefster, een 45-jarige inwoonster van Dokkum. Het alarm was afgegaan, waarna het stripboek in de tas van de verdachte werd aangetroffen. De man is overgebracht naar het bureau, alwaar hij bekende.

Aldeboarn: achtervolging politie na insluiping
Maandag omstreeks 15.15 uur werd ingebroken in een keuken van een kampeerboerderij aan de Easterboarn. Hierbij werd een man betrapt door de 40-jarige bewoonster. Hij had een geldbedrag weggenomen. Hierop ging de verdachte er in een auto vandoor. Hij werd achtervolgd, eveneens per auto, door de eigenaar van de boerderij, een 51-jarige inwoner van Aldeboarn. De auto was verdwenen richting Tijnje. In Tijnje, bij de rotonde, sloeg de verdachte rechtsaf in de richting van Luxwoude. Hier verloor de verdachte de macht over het stuur en werd een boom geschampt. Hierop sprak de aangever de verdachte aan, deze zette echter de auto in de achteruit en ging er weer vandoor. De politie was ondertussen al met diverse wagens de verdachte aan het zoeken, maar deze werd niet meer aangetroffen.

Heerenveen: diefstal uit woning
Maandag om 15.00 uur kwam bij een 85-jarige inwoner van Heerenveen, aan Het Meer, een vrouw binnen die vroeg of ze even mocht bellen. Ook moest ze even plassen. Hierop werd ze naar de gang gestuurd, waar de wc was. Hierna rent ze weg, terwijl ze nog snel even de beurs van de man van de schoorsteenmantel grist. De inhoud van de portemonnee bedraagt enkele tientallen euros.