Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede; Nieuwe unithoofd - Ton Mol

Publicatiedatum: 25-05-2004

De politie in Ede (unit Midden) van het district West-Veluwe Vallei heeft vanaf 1 juni aanstaande een nieuw unithoofd: TON MOL (52). Ton is nu nog unithoofd van de parketpolitie in Arnhem, een functie die hij 4,5 jaar heeft uitgevoerd. Daarvoor was hij unithoofd in de toenmalige Over Betuwe.

Mol kan bogen op een brede politie ervaring. In 1970 kwam hij in dienst van het Korps Rijkspolitie, district Amsterdam. Als rechercheur heeft hij brede ervaring op gedaan in Aalsmeer en Brummen. Vanaf 1979 bekleedt hij leidinggevende functies op verschillende plaatsen in de uniformdienst. In 1986 kwam Mol in Bemmel terecht, enkele jaren later werd hij unithoofd in de Over Betuwe (een deel van het huidige district Rivierenland). De laatste jaren heeft hij leiding gegeven aan de parketpolitie in Arnhem.

Visie
Mol is van mening dat de politie organisatie zich niet genoeg kan richten op haar externe omgeving. "Laat zien wat je bezig houdt, wat je doet! Leg uit waarom we keuzes maken en welke. Ik ben van mening dat we op dat vlak niets te verbergen hebben", zo stelt hij. De mensen in zijn unit wil hij reële kansen geven, mogelijkheden om door te leren. "Daar zit voor mij ook elke keer de uitdaging voor een nieuwe functie. Ik kan daar heel veel van leren. Daarom wil ik mensen om mij heen ook die kansen bieden."

Sportief
Mol is naast zijn politiewerk ook sportief. Hij hoopt nog dit jaar voor de vijfde keer een marathon te lopen. Daarnaast loopt hij minstens twee keer in de week tien kilometer en in de weekeinden steevast een halve marathon.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688 221