Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 23 mei

Alkmaar 23-05-2004 - 15.20 uur

Snelheidscontrole
Bergen, zaterdag 22 mei 2004.
Op zaterdagavond werd tussen 18.30 en 20.30 uur een korte snelheidscontrole gehouden op de Dreef in Bergen. In totaal kregen tien bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur.

Alcoholcontrole
Castricum, zondag 23 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 02.35 uur zag de politie een personenauto met hoge snelheid rijden over de Zeeweg in Castricum. In de auto zat een 18-jarige jongen uit Castricum. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De jongen bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij had de auto van zijn moeder weggenomen toen deze niet thuis was. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal personenauto
Alkmaar, zondag 23 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.50 uur vond er op de Laan van Keulen in Alkmaar een aanrijding plaats waarbij een personenauto tegen een boom tot stilstand kwam. Getuigen hadden een jongeman van de plaats van het ongeval weg zien rennen. Aan de hand van het kenteken kwam de politie bij de eigenaar van de auto terecht in de Florijnstraat in Alkmaar. Hier bleek de auto te zijn ontvreemd. Deze stond nabij de woning geparkeerd en was de vorige dag om 18.30 uur voor het laatst gezien.

Inbrekers overlopen
Castricum, zondag 23 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 04.10 uur zag een beveiligingsbeambte dat er personen liepen op het dak van het winkelcentrum aan de Geesterduin in Castricum. Bij het zien van de bewakingsdienst gingen de drie inbrekers er vandoor. Onderzoek leerde dat de verdachten het dak van het winkelcentrum hadden geforceerd en via de bovenkant sigaretten uit een supermarkt hadden gestolen. Een zak met sigaretten bleef op het dak achter. De verdachten konden niet meer worden achterhaald.

Inbraak woning
Castricum, zondag 23 mei 2004.
Op zondagmorgen tussen 00.30 en 05.15 werd ingebroken in een vrijstaande woning aan de Duindoornlaan in Castricum. De inbraak vond vermoedelijk plaats tussen vier en vijf uur toen een van de bewoners de slaapkamerdeur even open hoorden gaan. Toen de bewoners later gingen kijken bleek een slaapkamerraam te zijn geforceerd. Om bij het raam te komen hadden de inbrekers een ladder gehaald uit de (afgesloten) garage. Voor zover bekend, hebben de inbrekers niets meegenomen.