Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Amsterdamse School op de Veluwe.
Monumentenwandeling langs unieke panden Paasheuvelgroep.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen kiest jaarlijks een toeristisch thema. Voor 2004 is dit "Architectuur en Design". Recreatiebedrijf Paasheuvelgroep Vakantiecentra heeft in dit kader een monumentenwandeling uitgezet op de Paasheuvel. De wandeling besteedt aandacht aan de architectuur van de monumenten, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, en geeft daarnaast informatie over verleden en heden van de panden.

De historie van De Paasheuvelgroep gaat terug tot 1922. De Arbeiders Jeugd Centrale (AJC) kocht een heuvel in Vierhouten, genaamd de Paasheuvel. In de jaren twintig en dertig verrees een aantal gebouwen die vandaag de dag een monumentale status hebben. De architect J.H. Mulder jr., verbonden aan het Amsterdams Koöperatieve Architecten Bureau, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwen die zijn opgenomen in de wandeling. Tijdens de wandeling komen niet alleen liefhebbers van architectuur aan hun trekken; ook één van de oudste heemtuinen van Nederland, de Heimanshof, is in de route opgenomen.

De wandeling staat uitgebreid beschreven in een rijk geïllustreerd boekje, dat de Paasheuvelgroep speciaal voor deze gelegenheid heeft uitgegeven. Het boekje is te koop bij de receptie van De Paasheuvel voor E 2,50. Geïnteresseerden kunnen de wandeling ook bestellen door schriftelijk contact op te nemen met de Paasheuvelgroep, 't Frusselt 30, 8076 RE Vierhouten of via info@paasheuvelgroep.nl.

/ / / / / / / / /

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht