Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 25-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man op de vluchtstrook

UTRECHT In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei heeft de politie een man van de vluchtstrook langs de Rijksweg A12 weggehaald.

Omstreeks 05.20 uur kreeg de politie diverse meldingen van automobilisten dat een man op de vluchtstrook van de rijksweg A12 zou lopen in de richting van Amsterdam. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen op de splitsing Rijksweg A2 met de A12 een 42-jarige man uit Amersfoort aan. De man beweerde al tweemaal deze nacht van de Rijksweg af gehaald te zijn. Hij had geen verklaring waarom hij op de vluchtstrook liep. De agenten hebben de man meegenomen naar het bureau.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei zagen agenten omstreeks 00.50 uur een man op een fiets over het Vredenburg rijden. De man reed op een fiets waarvan het slot was opengebroken. De 39-jarige fietser uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de fiets ontvreemd was maar de eigenaar nog geen aangifte had gedaan.

Aangehouden voor tanken zonder betalen

UTRECHT Op de Jaap Edendreef heeft de politie maandagavond een man aangehouden die had getankt zonder te betalen.

Medewerkers van het benzinestation aan de Einsteindreef belden omstreeks 19.45 uur naar de politie en meldden dat er zojuist een bestuurder had getankt maar niet betaald. Via het kenteken en de omschrijving van de auto kwam de politie terecht bij een adres aan de Jaap Edendreef. De 25-jarige bewoner werd aangehouden en gaf toe niet betaald te hebben. Tevens gaf de man aan alsnog te willen betalen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De beveiliging van een winkel aan de Rijnkade heeft maandagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Op de beveiligingscamera van de winkel werd gezien dat twee vrouwen 24 en 35 jaar oud en afkomstig uit Utrecht kleding in hun tassen stopten en vervolgens zonder af te rekenen de winkel wilden verlaten. De beveiliging greep in en hield de dames aan. De politie heeft de vrouwen meegenomen en voor verhoor ingesloten op het bureau.