Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 23 mei

Hoorn 23-05-2004 - 16.20 uur

Auto te water
Schellinkhout, zaterdag 22 mei 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 21.40 uur raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak in het water van een sloot naast de Dorpsweg te Schellinkhout. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de bestuurder nog in de auto te zitten. Hij was buiten bewustzijn. De politiemedewerkers gingen het water in om de man uit zijn auto te halen. Toen het portier werd geopend schrok de man wakker van het koude water en kon hij (deels op eigen kracht) op de wal komen. Omdat niet bekend was of er nog meer personen in de auto hadden gezeten werd de brandweer gewaarschuwd om de sloot te doorzoeken. Er werden echter geen personen meer aangetroffen. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Hij is opgenomen op de intensive care.

Inbraak woning
Zwaag, zaterdag 22 mei 2204.
Op zaterdag werd tussen 08.00 en 16.15 uur ingebroken in een woning aan de Klagerstuin te Zwaag. De daders kwamen binnen door een ruit in de voordeur in te slaan. Uit de woning werd alleen een stereotoren ontvreemd.
Grootebroek, zondag 23 mei 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 18.30 en 01.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Duiker in Grootebroek. De daders kwamen binnen door een bovenlichtje van een slaapkamerraam te openen. Uit de woning werden twee computers een televisietoestel, een DVDspeler en in totaal 500 CD's en DVD's gestolen.

Actieweek visserijwetcontrole
West-Friesland, zondag 23 mei 2004.
In de week van 24 tot en met 31 mei gaat de politie in West-Friesland speciale controles uitvoeren op de visserijwetgeving. Naast speciaal geplande controles zullen ook tijdens reguliere surveillances controles van sportvissers worden uitgevoerd. De controles worden gehouden omdat voor veel sportvissers hun hengels weer uit de kast hebben gehaald en het nu voor veel vissoorten het paaiseizoen begint. De controles zijn speciaal gericht op de volgende feiten:
- het vissen zonder geldige visvergunning

- het vissen zonder geldige sportvisakte

- het vissen met levende aasvisjes

- het vissen met meerdere hengels, fuiken, kruisnetten of peuren
- het 's nachts vissen en

- het meenemen van snoek.