Binnensticht, 09.40 uur

Utrecht 25-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Man aangehouden

ZEIST - Op 23 april jongstleden is een 67-jarige inwoner van Zeist aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van minderjarige kinderen. Ook zou hij hier video-opnamen van hebben gemaakt.

De politie ontving een tip over de man. Diezelfde avond werd de man aangehouden en zijn woning doorzocht. Daarbij werden diverse video's, foto's en apparatuur in beslag genomen voor onderzoek. Daaruit is inmiddels gebleken dat op enkele videobanden opnamen van kinderen staan.

Op de afbeeldingen zijn enkele kinderen herkend die afkomstig zijn uit Zeist. De identiteit is bekend en inmiddels zijn en worden de ouders benaderd en is aangifte gedaan.

De man is voorgeleid en zit in voorlopige hechtenis. De politie zet het onderzoek voort.

Fietser gewond

BILTHOVEN Op maandag 24 mei raakte een fietser gewond toen hij met zijn fiets ten val kwam.

Rond 18.45 uur fietste een 66-jarige man uit Bilthoven over de Schorpioen in de richting van de fietstunnel. Plotseling zag hij dat een meisje de weg overstak en remde hard. Daardoor kwam hij met zijn fiets ten val en het meisje liep weg.

De politie kwam ter plaatse en hoorde van buurtkinderen wie vermoedelijk het weggelopen meisje was. Naar haar wordt een nader onderzoek ingesteld. Het slachtoffer bleek een gescheurde spier in zijn schouder en been te hebben opgelopen. Hij werd in het ziekenhuis onderzocht en mocht daarna naar huis.

Verdwaalde zwaan

BILTHOVEN Op maandag 24 mei meldde een man dat er een ongewenst beest in zijn tuin verbleef.

Een bewoner van de Konijnenlaan trof op zaterdag 22 mei een zwaan in zijn tuin aan. Het beest bewoog niet veel, want het bleek een beeld te zijn. De bewoner heeft geen idee hoe het dier in zijn tuin is geland. Mogelijk dat een Bilthovenaar het edele dier mist.

Bromfietser gewond

WERKHOVEN Op maandag 24 mei raakte een bromfietser gewond bij een valpartij.

Rond 14.00 uur reed een 23-jarige bromfietser uit Wijk bij Duurstede over de Van Lynden van Sandenburgweg. Doordat hij over een steen reed, sloeg hij met zijn bromfiets over de kop. Daarbij liep hij letsel aan zijn pols en knie op. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht.