Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Jonathan Tan en Jeanine de Cloet nieuwe kampioenen t/m 12

In het hemelvaartweekend organiseerde de HSB voor de 14e keer het Nederlands Kampioenschap tot en met 12 jaar. 50 jongens en 30 meisjes hebben gestreden om de titels t/m 12 jaar. Na een spannende strijd tot en met de slot ronden werden uiteindelijk Jonathan Tan (Amstelveen) en Jeanine de Cloet (Amersfoort) de winnaars.

De twee kampioenen: Jonathan Tan en Jeanine de Cloet

Ook de strijd om de tweede plaatsen was bijzonder spannend, omdat ook deze plaatsen recht gaven om een internationale uitzending. Deze plaatsen gingen naar Floris Busscher (Harskamp) bij de jeugd en Donna Schut (Best).
Opmerkelijk dit jaar waren de goede verrichtingen van de E-spelers (10 jarigen). Maar liefst 5 E-spelers eindigden in de top-11 bij de jeugd. De twee sterksten plaatsten zich tevens voor een internationale uitzending: Quinten Ducarmon (Terneuzen) en Robin van Kampen (Bussum).

Kijk voor leuke sfeerverslagen en alle uitslagen op de toernooisite. Daarnaast zijn vele foto's gemaakt door toernooifotograaf Jan Roorda.
---

Peng op achterstand in 2e ronde bij WK Dames Peng mee. Zij moest het in de eerste ronde in een mini-match opnemen tegen Joanna Dworakowska uit Polen. Peng won de eerste partij, maar een dag later nam de Poolse revanche. Vervolgens hielden beide dames elkaar ook in de tie break in evenwicht. Pas in de sudden death partij trok Peng met zwart aan het langste eind.

Daardoor plaatste zij zich voor de tweede ronde waarin de als eerste geplaatste Humpy Koneru haar wachtte. Een harde noot om te kraken. De eerste partij werd door Peng verloren. Vandaag (dinsdag 25 mei) staat de return op het programma. Peng zal moeten winnen.