Wageningen Universiteit

Europees Dierdebat in Lelystad


Dinsdag 25 mei: 19.00-22.00 uur



LELYSTAD, 20040428 --
De Animal Sciences Group van Wageningen Universiteit en Researchcentrum organiseert samen met het Voorlichtingsbureau van het Europees Parlement op 25 mei een Europees debat in Lelystad. Locatie: Auditorium Animal Sciences Group, Edelhertweg 15, Lelystad.




Hoe weet u of uw kipfilet uit Polen wel veilig is? Wordt uw hobbydier geruimd bij de volgende uitbraak van een veeziekte? Hoe staat het met dierenwelzijn in de Europese Unie? Moet de intensieve veehouderij worden verboden? Is er nog wel ruimte voor landbouw/veeteelt in Nederland?


Veel thema's waaraan de Animal Sciences Group werkt, kennen een uitgesproken Europese dimensie zoals bijvoorbeeld dierziektebestrijding, dierenwelzijn, voedselveiligheid, toekomst van voedselproductie in Nederland en Europa. Consumenten en burgers vinden deze thema's erg belangrijk.


Aan het debat zullen de meest gespecialiseerde kandidaten van de verschillende fracties deelnemen: Albert Jan Maat (CDA), Jan Mulder (VVD), Alexander de Roo (Groen Links), Dorette Corbey (PvdA), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Margriet de Jong (D'66, onder voorbehoud).


Het debat wordt voorgezeten door Peter van Ingen, bekend van het discussieprogramma Buitenhof. Het debat wordt gevoerd aan de hand van enkele stellingen of dilemma's die in 3 minuten die worden gepresenteerd door een deskundige. Algemeen directeur van de Animal Sciences Group prof. Ruud Huirne zal als gastheer de avond openen en sluiten.


De Animal Sciences Group is onderdeel van Wageningen UR en richt zich met 1100 medewerkers op diergerelateerde vraagstukken van opdrachtgevers binnen overheid en bedrijfsleven. De Animal Sciences Group is ontstaan uit ID-Lelystad, het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek, het Praktijkonderzoek Veehouderij en het Departement Dierwetenschappen van Wageningen Universiteit.


Meer informatie over dit debat en de routebeschrijving kunt u vinden op http://www.europa-dierdebat.nl.