Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 mei 2004 Jan Camphuis.: 053-4555588

Winkeldieven aangehouden

Drie personen aangehouden die met gebruikmaking van een zogenaamde gaptas kleding wegnamen

Enschede

Maandagmiddag 24 mei om ongeveer 15.55 uur werd gemeld dat bij een van de grootwinkelbedrijven op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede, een drietal winkeldieven was gepakt. Deze drie, een 22 jr. man uit Den Haag, een 19 jr. plaatsgenote van hem en een 20 jr. vrouw uit Rotterdam, werden gepakt nadat door hen voor ongeveer 650 euro aan kleding was geprobeerd te stelen. De kleding werd door de drie uitgezocht en verstopt in een zogenaamde gaptas, geprepareerd om de beveiliging te omzeilen, en meegenomen zonder te betalen. Een en ander werd door personeelsleden van de winkel geconstateerd. De drie werden aan de politie overgedragen en aan het bureau opgesloten. Later op de maandagavond werden ze voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De gestolen kleding is bij de winkel achter gebleven. (bps: 04-064220)

Aanhouding na mishandeling

Een vrouw door een man mishandeld, reden nog niet duidelijk

Enschede

Maandagavond 24 mei omstreeks 20.40 uur komen meerdere telefoontjes bij de politie binnen over het feit dat voor een flat aan de Geulstraat in Enschede een vrouw door een man wordt mishandeld. Ter plaatse wordt liggend op straat een 34 jr. Enschedese aangetroffen die diverse verwondingen aan haar hoofd heeft. Zij werd direct door een ter plaatse gekomen ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze is opgenomen. Door getuigen, die e.e.a. hadden gezien, werd een goed signalement van de dader doorgegeven. Hij had de vrouw diverse keren op haar hoofd en in het gezicht geslagen en nadat zij op de grond was gevallen had hij haar nog een aantal keren tegen haar hoofd geschopt. Hierna was de man weggelopen richting de Waalstraat. Direct werd de omgeving afgezocht en werd op de Voortsweg in Enschede een man gesignaleerd die volledig aan het signalement voldeed. Hij, een 35 jr. Enschedeer, werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van dinsdagmorgen de 25e mei is hij in verzekering gesteld. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de aanleiding van een en ander is geweest en of de twee elkaar kennen. (bps: 04-064250)

Brand in garage

Onbekende oorzaak bij brand in garagebedrijf. Veel rook en roetschade.

Enschede

De eigenaar van een garagebedrijf aan de Bentrotstraat in Enschede ontdekte maandagvond de 24e mei een brandje in de werkplaats van zijn bedrijf. Hij probeerde een en ander zelf te blussen maar dat lukte niet en de brandweer kwam ter plaatse. Deze deed voor waar ze waren gekomen, maar konden niet voorkomen dat met name de showroom, een bovenliggende woning en een aangrenzend bedrijf veel rook en roetschade opliepen. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Ook is niet bekend hoe de brand is ontstaan. (bps: 04-064239)


---- --