Rabobank Nederland

Rabobank helpt mensen met verstandelijke beperking Rabobank Nederland, 25/05/2004 10:43
---

De Stichting ZetNet breidt haar website Steffie.nl met ingang van vandaag uit met interactieve leermodules rond het gebruik van de bankpas. Deze modules zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Rabobank Nijmegen gaan de leermodules vanmiddag officieel on line. De Rabobank Foundation ondersteunde de ontwikkeling van deze leermodules met een financiële bijdrage van 18.700. Daarnaast leverde Rabobank Nederland een inhoudelijke bijdrage aan de totstandkoming van de modules.

De website Steffie.nl bestaat sinds anderhalf jaar. Animatiefiguur Steffie legt op een toegankelijke manier uit hoe je kunt e-mailen, surfen en chatten. Deze site is ontwikkeld om het internet ook voor mensen met een verstandelijke beperking toegankelijk te maken. Met ingang van vandaag is de website uitgebreid met modules waarin de doelgroep wegwijs wordt gemaakt in het opnemen van geld en het betalen via respectievelijk de geld- en betaalautomaat.

De modernisering van het betalingsverkeer brengt steeds meer nieuwe diensten met zich mee, waardoor klanten steeds sneller en gemakkelijker geld kunnen opnemen en betalen. Deze modernisering is echter lastig voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen is schriftelijke informatie in brochures niet voldoende. Zij moeten het ervaren. Vandaar dat er modules zijn ontwikkeld, waarbij aan mensen met een verstandelijke beperking het opnemen van geld bij de geldautomaat en het betalen bij de betaalautomaat met behulp van animaties, tekst en spraak op begrijpelijke wijze wordt uitgelegd.

De Rabobank Foundation is een stichting van alle Rabobanken in Nederland en heeft als doel bij te dragen aan een menselijke samenleving. In Nederland steunt de Rabobank Foundation de maatschappelijk ontplooiing van kansarme groepen. De Rabobank Foundation ondersteunt dit project omdat het bijdraagt aan de maatschappelijke ontplooiing van mensen met een verstandelijke beperking. De Rabobank vindt het belangrijk dat het betalingsverkeer toegankelijk is voor iedereen.

Rabobank verhoogt hypotheekrente
Rabobank Nederland, 18/05/2004 15:37
Lees verder »

---

Rabobank: Gedeeltelijk dichthouden grenzen geen effectieve bescherming werkgelegenheid
Rabobank Nederland, 17/05/2004 17:36
Lees verder »

---

Rabobank: Internationale oriëntatie ook voor MKB noodzakelijk Rabobank Nederland, 17/05/2004 14:13
Lees verder »

---

Rabobank neemt groene stroom af van zelf gefinancierde windmolens Rabobank Nederland, 17/05/2004 12:14
Lees verder »

---

Rabobank Foundation werpt bescheidenheid van zich af bij start 30-jarig jubileum
Rabobank Nederland, 12/05/2004 16:09
Lees verder »

---

Rabobank en vakbonden eens over nieuwe CAO
Rabobank Nederland , 29/04/2004 09:12
Lees verder »

---

Rabobank verhoogt hypotheekrente
Rabobank Nederland, 27/04/2004 16:50
Lees verder »

---

Rabobank opent klantencontactcentrum in Groningen Rabobank Nederland, 13/04/2004 07:40
Lees verder »

---

Rabobank blijft actief in de wielersport
Rabobank Nederland, 05/04/2004 09:35
Lees verder »

---

top »

| privacy statement » | disclaimer » |