Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

assen 25-05-2004

Visser overvallen
EELDE Maandagmiddag is een 38-jarige man uit Groningen overvallen terwijl hij aan het vissen was bij de Oosterbroek. De man werd aangesproken door een man tussen de 30 en 40 jaar, donker haar en een pokdalig gezicht. De man had een 1-weeks baard, droeg een erg vieze spijkerbroek een wit T-shirt en een vest van spijkerstof. De man verplaatst zich op een zwarte opoefiets zonder voorspatbord. De man wilde het visgerij van de Groninger hebben, hierop ontstond een handgemeen. De overvaller is over het zandpad richting Hoog Hullen vertrokken. De visser is overgebracht naar het Martiniziekenhuis met lichte snijwonden en vermoelijk inwendige bloedingen. De politie stelt onderzoek in. Mensen die informatie hebben kunnen dit melden op 0900-8844.

Winkeldief betrapt
HOOGEVEEN Een 43-jarige inwoner van Hoogeveen is maandagmiddag aangehouden in een winkel in het winkelcentrum De Wielewaal. De man werd betrapt op het stelen van een fles drank. Hij verzette zich tegen de aanhouding en uitte verschillende beledigingen. De man krijgt een boete voor diefstal en belediging.

Auto op de kop in de sloot
KOEKANGE Op de Weerwilleweg is dinsdagmorgen tegen kwart voor acht een auto op de kop in de sloot terechtgekomen. De 21-jarige bestuurster uit Koekange kon zelf uit de auto gekomen. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel gebracht, nadat zij meling makte van rugklachten.

Auto rijdt over vluchtheuvel
HOOGHALEN Een 28-jarige Beilenaar reed maandagavond dwars over een vluchtheuvel, waardoor het verkeersbord volledig werd vernield. Dit werd gezien door een omstander. De politie heeft de man aangehouden en een blaasproef afgenomen. Het resultaat van de blaasproef was 595 ug/l (1,3 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Verkeerscontrole in Emmen
EMMEN Maandag is op verschillende plaatsen in de gemeente Emmen gecontroleerd. Deze controles richten zich voornamelijk op snelheidsovertredingen. Op de Rondweg werd zeven keer een overtreding geconstateerd. Daarvan werd vijf keer een overtreding geconstateerd van meer dan 30 km/uur te hard. Op de Hondsrugweg werd dertien keer een overtreding van 30 km/ uur of meer geconstateerd, in één geval werd het rijbewijs ingenomen.

Boot gestolen
WANNEPERVEEN Uit een haven aan de Veneweg werd afgelopen weekend de boot van een 48-jarige man uit Meppel gestolen. De boot werd maandagochtend teruggevonden op de Kerkgracht, een kleine vaart direct achter de haven. De buitenboordmotor is weggenomen. De schade wordt geschat op ruim 4000,-.

Politie onderzoekt woninginbraken
EES In de nacht van zondag op maandag is op een vakantiepark aan de Buinerweg in verschillende vakantiehuisjes ingebroken. De politie onderzoekt de inbraken. Bij de inbraken werden onder meer televisies, magnetrons en een radio meegenomen.

Heterdaad
MEPPEL Maandagmiddag hebben politieagenten na een korte achtervolging een winkeldief kunnen aanhouden in de Kruisstraat. Passanten wezen de surveillerende agenten op een rennende man. De 28-jarige man uit Zwolle bleek meerder lagen kleding aan te hebben, onder zijn colbert had hij nog zes broeken verstopt.

Vier jongens in de kraag gevat voor brandstichting ASSEN Maandagmiddag zijn vier jongens in de kraag gevat voor brandstichting. De walkant van de vaart stond net in de brand, een oplettende bewoner van de Hoofdvaartsweg kon de brand doven met zand. Hij zag de vier jongens verschillende kanten op vluchten, en heeft ze gegrepen. De jongens 10,11,11 en 12 jaar oud zijn door hun ouders van het bureau gehaald. De jeugdagenten handelen deze zaak verder af.

Drugs gevonden
EMMEN De politie heeft 8 tot 10 kilo henneptoppen in beslag genomen in een garage aan de Dordsedwarsstraat. Maandagmiddag kreeg de politie melding van stankoverlast uit een garage. In de garage lagen de toppen van wietplanten te drogen, ook lag er een koolstoffilter. Toppen en filter zijn in beslag genomen. De eigenaar van de garage een 40 jarige man uit Emmen is aangehouden als verdachte van overtreding van bezit en handel in softdrugs.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl