Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht 25-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Pijltje in rug (2)

(Zie ook Nieuwsberichten district Eemland zuid d.d. 19-05-2004:Pijltje in rug)

AMERSFOORT Op maandag 24 mei deed een man aangifte van het feit dat hij op dinsdagavond 18 mei met een soort verdovingspijltje in zijn rug was geschoten.

Rond 23.25 uur zat een 22-jarige man uit Amersfoort achter op de fiets bij een vriend van hem. Zij fietsten over de Meridiaan en stopten op de kruising met de Ringweg Koppel om de Kattenbroekerweg op te rijden. Plotseling voelde de Amersfoorter een prikkende pijn aan de rechterzijde van zijn rug, maar omdat het licht op groen sprong, fietsten beiden verder. Terwijl hij achterop zat, voelde de Amersfoorter onder zijn kleding. Daarbij voelde hij dat een metalen staafje in zijn huid zat. Toen hij verder keek, zag hij dat een soort verdovingspijltje door zijn jas in zijn huid stak. Hij schrok daar erg van en prees zich gelukkig dat hij zulke dikke kleding aan had. Daardoor was het pijltje slechts enkele millimeters zijn huid binnengedrongen. Het pijltje bleek zon 7 centimeter lang te zijn. De Amersfoorter trok het pijltje er uit en gooide het weg.

Daarna is hij voor onderzoek naar het Lichtenbergziekenhuis gegaan. Daar werd het wondje bekeken en werden geen bijzonderheden geconstateerd. Het slachtoffer kreeg wel een tetanusinjectie.

De volgende dag heeft het slachtoffer het weggegooide pijltje opgezocht en hij heeft dat bij het doen van zijn aangifte aan de politie gegeven.

Een soortgelijk incident heeft zich dezelfde avond (dinsdag 18 mei) op de Vermeerstraat voorgedaan. Daar werd rond 21.10 uur een 12-jarige jongen met een soortgelijk verdovingspijltje eveneens in zijn rug geschoten.

In beide gevallen is een groene BMW 3-serie in de omgeving gezien. De politie roept getuigen en eventuele andere slachtoffers op contact op te nemen met de recherche van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Vuurwerk

AMERSFOORT Op maandag 24 mei bleek een jongen wel erg laat, dan wel erg vroeg te zijn met het vieren van de jaarwisseling.

Rond 21.30 uur zagen politiemensen twee jongens fietsen over de Jonkvrouw Foeytweg. Zij zagen dat één van hen knalvuurwerk afstak en zij hielden het tweetal staande. De jongen die het vuurwerk afstak, 17 jaar oud en afkomstig uit Hoogland, bleek in het bezit te zijn van diverse soorten vuurwerk, waaronder honderd strijkers. Hij verklaarde thuis nog meer vuurwerk te hebben. De plastic tas met diverse soorten vuurwerk werd bij hem thuis opgehaald. Dit zal worden vernietigd. De 17-jarige jongen kreeg een bekeuring.

Afvaltransport

WOUDENBERG / HUIS TER HEIDE Op maandag 24 mei is een afvaltransportcontrole gehouden. Er werden acht processen-verbaal opgemaakt.

De controle vond van 07.00 uur tot 14.00 uur plaats op de Rijksweg A12 ter hoogte van Woudenberg en Huis ter Heide en werd gehouden in samenwerking met de Provincie, Douane en personeel van het ministerie van Verkeer, Ruimtelijke Ordening en Milieu. In totaal 32 voertuigen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden processen-verbaal opgemaakt voor: ontbreken vervoersvergunning (2), Provinciale Milieuverordening (2), CFK-besluit (2), geen Eurovignet (1) en een bedrijfsonderzoek door het VROM (1: niet verstrekken van de juiste gegevens).

Inbraak

AMERSFOORT Op maandag 24 mei werd een man aangehouden op verdenking van inbraak.

Rond 15.25 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan de Snouckaertlaan. De verdachte zou op een fiets zijn weggereden. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen de verdachte op het Smallepad fietsen en hielden hem aan. Het ging om een 54-jarige man uit Amersfoort.

De verdachte bleek te hebben ingebroken in een woning, maar was daarbij door de thuiskomende 39-jarige bewoner overlopen. De bewoner zag hem in de woonkamer staan met een tiental dvds in zijn handen. Terwijl de bewoner de politie belde, was de verdachte er op de fiets vandoor gegaan. Hij had zijn buit achtergelaten.