Politie Zuid-Holland-Zuid

25/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-05-2004 - Persberichten District II

VRACHTWAGENCONTROLE
GORINCHEM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de A15. Op maandagmiddag 24 mei controleerde de politie 50 vrachtwagens op het stuk waar een inhaalverbod voor vrachtwagens geldt. 9 vrachtwagenbestuurders overtraden deze regel en werden hiervoor bekeurd.

MEDEWERKER BUITEN FUNCTIE GESTELD
REGIO Een aspirant van de Politie Zuid-Holland-Zuid is aangehouden. De man reed op zondagmorgen 23 mei vroeg in de morgen met teveel alcohol op achter het stuur in Hardinxveld-Giessendam. Dit feit gebeurde niet tijdens het werk. Er wordt een disciplinair onderzoek naar de man ingesteld. De medewerker is 22 jaar oud en werkt in de gehele regio Zuid-Holland-Zuid. De man is op maandagmiddag 24 mei buiten functie gesteld.

DRONKEN BROMFIETSER
GORINCHEM- Een bromfietser is aangehouden. Deze 28-jarige man uit Gorinchem reed in de nacht van maandag op dinsdag 25 mei over de Westwagenstraat. De man moest een blaasproef ondergaan en bleek veel te veel gedronken te hebben om zijn bromfiets nog te kunnen besturen. De man kreeg een rijverbod van 10 uur. Ook wordt hij gedagvaard.

TRAILER VAN DIJK
GROOT-AMMERS- Een vrachtwagenchauffeur uit België heeft voor een ravage gezorgd. Op maandagmorgen 25 mei reed deze 24 jarige man vanaf het Liesveld de Gelkenes op. De trailer geladen met dubbelglas ramen schoot los, raakte van dijk en kwam op zijn kant terecht. Hierdoor ontstond een ravage. De glaslading kwam terecht in een boomgaard van een 74-jarige man die aan het Liesveld woont. De bestuurder raakte niet gewond. De dijk is enige tijd afgezet geweest om takelwerkzaamheden te verrichten.