Politie Zuid-Holland-Zuid

25/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-05-2004 - Persberichten District I

OVER DE KOP
DORDRECHT- Een 18-jarige man uit Dordrecht is met zijn auto over de kop gegaan. De man reed op maandagavond 24 mei omstreeks 18.15 uur over de Recklinghausenweg. Hij had zijn voertuig niet onder controle in verband met een defect achterwiel. De man botste tegen een lantaarnpaal en ging over de kop. De auto kwam ondersteboven tot stilstand. De man kon uit de auto komen. Hij werd per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De man was zijn geheugen tijdelijk kwijt.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Merwedestraat en de Baanhoekweg. Op maandag 24 mei controleerde zij daar zon 350 voertuigen. Hiervan werden er 36 bekeurd. 1 bestuurder kreeg een boete omdat hij handsheld belde in de auto. 1 bromfietser reed zonder geldig certificaat. Ook kregen 20 automobilisten een bekeuring wegens het overtreden van de maximumsnelheid. 14 bestuurders werden beboet omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen.

MEDEWERKER BUITEN FUNCTIE GESTELD
REGIO Een aspirant van de Politie Zuid-Holland-Zuid is aangehouden. De man reed op zondagmorgen 23 mei vroeg in de morgen met teveel alcohol op achter het stuur in Hardinxveld-Giessendam. Dit feit gebeurde niet tijdens het werk. Er wordt een disciplinair onderzoek naar de man ingesteld. De medewerker is 22 jaar oud en werkt in de gehele regio Zuid-Holland-Zuid. De man is op maandagmiddag 24 mei buiten functie gesteld.

BRAND
DORDRECHT- In een wagon aan het rangeerterrein aan de Dokweg is brand uitgebroken. Op maandagavond 24 mei brak de brand omstreeks 21.15 uur uit. De brandweer kwam om de brand te blussen. Bij de wagons werden jerrycans met olie gevonden. De politie sluit brandstichting niet uit.