GLOBAL PAYMENTS INC.

Global Payments sluit openbaar bod op aandelen af

Global Payments sluit openbaar bod op aandelen af en verwerft belang van 98 percent in MUZO

ATLANTA, Georgia, May 24/PRNewswire/ -- Global Payments Inc. (NYSE: GPN), wereldwijd verdeler van oplossingen voor elektronisch betalingsverkeer, heeft vandaag bekendgemaakt dat het openbaar bod op aandelen werd afgesloten voor de uitstaande aandelen van MUZO, a.s. Global is nu voor ongeveer 98 percent eigenaar van MUZO, het grootste betalingsverwerkingsbedrijf in de Tsjechische Republiek.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO )

Global kondigde in februari van dit jaar aan dat het een belang van 52,6 percent in MUZO had overgenomen van Komercni banka, a.s. ('KB') voor USD $34,7 miljoen in contanten. Na deze transactie startte Global een openbaar bod op aandelen om de resterende uitstaande MUZO aandelen te verwerven. Het openbaar bod dat op 14 mei 2004 werd afgesloten resulteerde in 46.576 bijkomende MUZO aandelen ter waarde van CZK 769 miljoen, of ongeveer USD $30 miljoen in contanten. Global is van plan om de resterende 2 percent van MUZO te verwerven en verwacht dat het 100 percent eigenaar van het bedrijf zal zijn tegen het einde van het boekjaar 2005.

MUZO is gevestigd in Praag en biedt financiële instellingen al sinds 1992 een uitgebreid betalingsdienstenpakket aan, inclusief de verwerking van debet- en kredietkaarttransacties, de installatie en het onderhoud van geldautomaten en verkooppuntkassa's, evenals de uitgifte van betaalkaarten. Petr Sedlacek, CEO van MUZO, blijft aan het hoofd staan van de dagelijkse activiteiten en zal tevens Global's pan-Europese expansie leiden.

'We zijn opgetogen over het resultaat van dit openbaar bod waarmee Global meer flexibiliteit verkrijgt om MUZO te leiden en uit te breiden. We zijn van plan om de aanwezigheid van MUZO's toonaangevende technologie en expertise buiten de Tsjechische Republiek te versterken en nieuwe toekomstige klanten aan te trekken,' aldus Carl J. Williams, president, Wereldwijde Overnames van Global Payments.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leverancier van diensten voor elektronisch betalingsverkeer aan consumenten, handelaars, onafhankelijke verkooporganisaties (ISO's), financiële instellingen, overheidsinstellingen en multinationale bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Latijns Amerika en Europa. Global Payments biedt een uitgebreide lijn betaalverkeeroplossingen, inclusief debet- en kredietkaarten, business-to-business aankoopkaarten, cadeaubonnen, chequegaranties, controle en recuperatie van cheques, terminalmanagement- en geldtransferdiensten. Bijkomende informatie over het bedrijf en de aangeboden diensten is verkrijgbaar op www.globalpaymentsinc.com.

Deze mededeling bevat eventuele toekomstgerichte verklaringen zoals beschreven in de 'safe-harbour' bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act of 1995 (Wet hervorming geschillen inzake effectenverkeer van 1995). Deze toekomstgerichte verklaringen bevatten risico's en onzekerheden, onder meer inzake marktbehoeften, aanvaarding op de markt en door de consumenten, de gevolgen van economische omstandigheden, concurrentie, prijszetting, ontwikkelingsmoeilijkheden, vreemde valuta, kapitaaluitgaven, voortdurende certificering door kredietkaartenorganisaties, de mogelijkheid om bedrijfsovernames te implementeren en integreren, en andere risico's die in de SEC rapporten van het bedrijf gedetailleerd worden beschreven, inclusief het meest recente Form 10-Q. Het Bedrijf neemt geen enkele verplichting op zich om deze verklaringen te herzien met het oog op toekomstige omstandigheden of onvoorziene gebeurtenissen.

Contactpersoon investeerders:
Jane M. Forbes +1-770-829-8234 Voice
investor.relations@globalpay.com
Contactpersoon pers:
Phyllis McNeill +1-770 829-8245 Voice phyllis.mcneill@globalpay.com Website: http://www.globalpaymentsinc.com
Bron: Global Payments Inc.

Source: Global Payments Inc.

Investeerders, Jane M. Forbes, tel. +1-770-829-8234, of investor.relations@globalpay.com, of Pers, Phyllis McNeill, tel.
+1-770-829-8245, of phyllis.mcneill@globalpay.com, beide bij Global Payments Inc. Foto: NewsCom:
http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com

25 mei 04 09:20