Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht 25-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Gewonde door schietpartij

VEENENDAAL Op de Tuinstraat is dinsdag rond 01.35 uur geschoten op een 26-jarige inwoner van Veenendaal.

Het slachtoffer liep op straat, toen hij de latere schutter zag. Op dat moment trok de nog onbekende man een vuurwapen en schoot meerdere keren op de Veenendaler. Deze rende weg, maar kon niet voorkomen dat hij in zijn been geraakt werd. Vervolgens maakte de schutter zich uit de voeten.

Het slachtoffer werd door politieagenten opgevangen, waarna ambulancebroeders zich over hem ontfermden. De man is naar het ziekenhuis in Ede vervoerd en behandeld aan zijn verwondingen.

De politie is bezig met een onderzoek naar de schietpartij. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844 (bureau Veenendaal).

Bromfietser gewond

LEERSUM Op maandag 24 mei raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.20 uur reed een 23-jarige automobilist uit Veenendaal over de Rijksstraatweg. Hij gaf richting naar links aan, sorteerde links voor tegen de middenstreep aan en wilde het terrein van een benzinestation oprijden. Op het moment dat hij linksaf ging, werd hij links ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Leersum. De bromfietser botste tegen de auto en schoof door tegen een hekwerk van het benzinestation.

De bromfietser is met vermoedelijk een gebroken enkel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

(Niet) gestolen

VEENENDAAL Op maandag 24 mei deed een vrouw aangifte van diefstal van haar auto.

Rond 13.30 uur parkeerde een 51-jarige vrouw uit Veenendaal haar auto op een parkeerplaats aan de Kerkewijk achter De Lampegiet. Toen zij rond 14.15 uur op de parkeerplaats terug kwam, zag zij haar auto niet meer staan. Zij deed aangifte van diefstal van haar auto.

In de loop van de middag reden politiemensen over hetzelfde parkeerterrein aan de Kerkewijk. Daar zagen zij de gestolen auto staan. Bij contact met de aangeefster bleek dat zij inderdaad haar auto achter de Lampegiet had geparkeerd, maar bij terugkomst om 14.15 uur had gekeken op het parkeerterrein voor de Lampegiet. Vanzelfsprekend trof zij haar auto daar niet aan!