1e persbericht van dinsdag 25 mei 2004

Eindhoven 25-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietster en motorrijder gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen een 25-jarige Eindhovense motorrijder en een 57-jarige fietster uit Eindhoven, maandag om 22.55 uur op de kruising Mercuriuslaan - Plutostraat, zijn beiden gewond geraakt. De vrouw reed met haar fiets vanuit de Plutostraat de kruising op en gaf geen voorrang aan de motorrijder die over de Mercuriuslaan reed. De motorrijder is met een hersenschudding in het Catharinaziekenhuis opgenomen. De vrouw ligt ter observatie in hetzelfde ziekenhuis.

Eindhoven: Man met kleding aangehouden

Op de Brumelstraat is dinsdag om 2.10 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen zagen de man lopen met een aantal kledingstukken in de hand en enkele in een grote plastic tas. De negen shirts en vier trainingsjassen had hij in een café gekocht. Hij is voor heling aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De kleding is in beslaggenomen.

Eindhoven: Bekeuringen bij eenrichtingverkeer

Op de Ulenpas is dinsdagmorgen tussen 7.50 en 9.00 uur controle gehouden op overtredingen van het eenrichtingverkeer. Er zijn 23 bonnen uitgeschreven voor automobilisten die in verboden richting reden.

Helmond: Bonnen voor geslotenverklaring

Maandagavond zijn bij een controle op de Vossenbeemd Varenschut elf bekeuringen uitgeschreven. Er zijn wegwerkzaamheden en daardoor is een weggedeelte afgesloten. Enkele verkeersdeelnemers negeren de geslotenverklaring en daardoor ontstaan gevaarlijke situaties.

Best: Partij gestolen parfum aangetroffen

De politie van Best heeft op 13 mei een partij gestolen parfum aangetroffen in een garagebox in de Van Speijklaan in Best. De partij die een waarde had van ruim 10.000 euro was afkomstig van een grotere partij parfum die in de nacht van 10 op 11 april in Sliedrecht werd gestolen uit een vrachtauto.

Dinsdagmorgen om 7.20 uur is in zijn woning in Best een 33-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van deze partij gestolen parfum. De verdachte is ingesloten.

Geldrop: Vrachtautochauffeur omgekomen bij aanrijding

Dinsdag om 2.45 uur is een 54-jarige vrachtautochauffeur uit het Belgische Zandhoven bij een verkeersongeval op de A67 onder Geldrop om het leven gekomen. De man merkte waarschijnlijk een file te laat op en reed tegen een vrachtauto die achter in de file stond. De man was op slag dood. Bij de aanrijding raakten twee andere autos beschadigd. De file was ontstaan door wegwerkzaamheden.

Bladel: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op de Bossingel is maandag om 20.20 uur een 49-jarige automobilist uit Hapert betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,75 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.