Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 mei 2004

Ongeval met letsel

Kind komt met beentje tussen de spaken van een snorfiets en raakt daardoor gewond

Almelo

Op maandag 24 mei omstreeks 16.30 uur reed een 33-jarige Almelose op haar snorfiets over de Waag. Achterop zat haar 4-jarige dochtertje. Er werd geen gebruik gemaakt van een kinderzitje. Op een bepaald moment kwam het kind met haar beentje tussen de spaken en viel van de snorfiets op straat. Ze liep daarbij een ernstige beenwond op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-064298)

Oplichting

Bejaarde vrouw opgelicht

Vriezenveen

Op maandag 24 mei omstreeks 09.00 uur bevond zich een 90-jarige vrouw in haar tuin aan de Wulp toen er een auto voor haar woning stopte. De automobilist vroeg haar de weg. Even later kwam hij weer terug rijden en vertelde haar een verhaal waarbij hij tevens om haar pinpas en code vroeg. De vrouw ging er van uit dat het goed zat en gaf hieraan gevolg. Daarna kreeg ze toch argwaan en waarschuwde zij familieleden. Die kwamen al snel tot de ontdekking dat er een grote som geld was opgenomen van haar rekening. De politie wil er nogmaals voor waarschuwen nooit de pinpas en/of pincode af te geven. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-063883)

Verduistering

Personeelslid winkel aangehouden wegens verduistering in dienstbetrekking

Almelo

Bij een winkel aan de Bornebroeksestraat werd vanaf januari 2004 meerdere keren goederen vermist uit de winkel. Op maandagochtend 24 mei werd gezien dat een van de personeelsleden een drietal dozen uit de winkel meenam zonder dat hiervoor een leveringsbon was uitgeschreven. De verdachte, een 33-jarige man uit Langeveen reed hierna met zijn auto weg. Bij terugkomst wachtte de bedrijfsleider hem op, de dozen in zijn auto waren toen leeg. De politie werd ingeschakeld die de verdachte aanhield. De verdachte ontkent de diefstal. Hij is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (bps: 04-064057)

Auto's vernield

Van meerdere auto's werden de banden lek gestoken

Rijssen

In de nacht van zondag 23 op maandag 24 mei werden van meerdere auto's de banden lek gestoken. In totaal deden 10 personen aangifte van vernieling. Daaronder was tevens een diefstal uit de auto bij. Van een auto werd de ruit vernield en een andere auto werd bekrast. De vernielingen vonden plaats in de P C Hooftstraat (1x), Braakmansdijk (5x), Verlengde Oranjestraat (2x), Graaf Willem Lodewijkstraat (1x), Banisweg (1x). De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aangiftes zullen volgen. Zij stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-063543)

Geweldplegingen wegens rijgedrag

Twee mannen vernielen een auto en mishandelen de bestuurder

Almelo

Op maandag 24 mei meldde een 20-jarige man uit Daarlerveen dat zojuist zijn auto was vernield door twee mannen. Ook had een van de mannen hem geslagen. De politie trof de man op de Schuilenburgsingel. Twee autoruiten bleken vernield en de man had allemaal glassplinters in zijn gezicht. Hij vertelde dat hij kort daarvoor op de Schuilenburgsingel had gereden. Hem was het agressieve rijgedrag van een automobilist opgevallen.Toen hij moest stoppen voor het rode verkeerslicht stopte deze auto naast hem. Twee mannen stapten uit en belaagden hem, waarop hij zijn auto afsloot. Daarop sloegen de mannen aan beide zijden van zijn auto een portierruit in. Een van hen stompte de 20-jarige in zijn gezicht. De verdachten stapten vervolgens in hun auto en gingen er vandoor. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de automobilist achterhalen. De verdachte, een 19-jarige Almeloër werd aan het bureau ontboden. Hij verscheen korte tijd later met zijn bijrijder, een 20-jarige Almeloër. Beide personen werden daarop aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Zij zijn beide in verzekering gesteld en opgesloten. Van de 19-jarige verdachte die de auto bestuurde is het rijbewijs ingenomen. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-064137)

Agressief rijgedrag

Automobilist aangehouden nadat hij een motorrijder opzettelijk had aangereden

Goor

Op maandag 24 mei meldde een 21-jarige man uit Rijssen dat hij omstreeks 20.30 uur was aangereden door een auto. Hij had wegens het rijgedrag van een automobilist een gebaar naar deze man gemaakt. Vervolgens was de 21-jarige Rijssenaar, die op een motor reed en in gezelschap was van nog twee motorrijders verder gereden. Op de Markeloseweg kwam de betreffende auto naast hem rijden. De automobilist stuurde zijn auto naar rechts en reed de 21-jarige motorrijder aan. Deze kon door krachtig remmen zijn motor in bedwang houden. Wel had zijn motor schade. Een getuige noteerde het kenteken van de auto van de verdachte. De politie stelde een onderzoek in en trof diezelfde avond omstreeks 23.40 uur de verdachte auto aan op de Pieter Langendijkstraat in Goor. De auto vertoonde verse schade. De verdachte, een 33-jarige man uit Goor werd daarop aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. De auto bleek niet verzekerd en werd afgesleept. (bps: 04-064255)

Rijden onder invloed

Automobilist bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol

Geesteren

Op dinsdag 25 mei omstreeks 01.00 uur controleerde de politie een automobilist op de Dorpsstraat. Zij constateerden bij de man alcoholgebruik en hielden hem aan. De verdachte, een 54-jarige man uit Wielen (Dld), blies op de ademanalyse 1,1 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. (bps: 04-064302)

Inbreker aangehouden

Oplettende getuigen maken melding van een inbraak in een school

Hengelo

Op dinsdag 25 mei werden bewoners wakker van lawaai, afkomstig van een school aan de Beckummerstraat. Toen zij uit het raam keken zagen zij hoe een man een ruit uit de voordeur verwijderde en de school binnenging. Zij belden de politie, die onmiddellijk ter plaatse ging. In de school troffen zij de verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en hielden hem aan. De verdachte bekende een jack uit de school te hebben gestolen omdat hij het koud had. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-064315)

Aanhouding na bedreiging

Man gaat door het lint en bedreigt een vrouw met een bijl

Oldenzaal

Op maandag 24 mei ging de politie naar een woning aan de Ferdinand Bolstraat, alwaar de bewoonster (leeftijd onbekend) was bedreigd door een buurtgenoot, een 50-jarige man. Aanleiding was vervelend gedrag van haar en andere buurtkinderen door belletje trekken etc. De 50-jarige was daarop zijn woning uitgekomen, waarop de kinderen er vandoor gingen. Hij belde bij de woning van de vrouw aan maar zij liet hem niet binnen. Daarop ging de man eigener beweging naar binnen via het touwtje door de brievenbus. Eenmaal in de woning maakte de man haar duidelijk dat ze beter op de kinderen moest passen. Hij zwaaide daarbij met een bijl boven zijn hoofd en in haar richting. Nadat de vrouw van de verdachte erbij kwam werd hij rustig en verliet de woning. De politie hield kort daarna de verdachte aan. Op diens aanwijzing trof de politie de bijl in de schuur en nam deze in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-064225)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --