Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - man aangehouden na mishandeling Zevenaarse
Publicatiedatum: 25-05-2004

De politie heeft maandagavond een 51-jarige man uit Zevenaar in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 33-jarige plaatsgenote. Beiden waren bekenden van elkaar en zouden onderling ruzie hebben gekregen. Daarbij zou de verdachte Zevenaarder de vrouw volgens haar eigen zeggen aan de haren hebben getrokken en geslagen. Na de mishandeling wist het slachtoffer weg te vluchten om vervolgens de politie te waarschuwen. Die hield de Zevenaarder even later in zijn woning aan. De verdachte ontkende de mishandeling maar gaf wel toe dat er ruzie was geweest. De man is na verhoor vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - getuige grijpt verdachte vernielster in de kraag
Publicatiedatum: 25-05-2004

Dankzij kordaat optreden van een getuige heeft de politie maandagavond een 40-jarige vrouw uit Duiven in haar woonplaats aangehouden op verdenking van vernieling. De getuige had gezien dat zij kort voor middernacht een ruit van een woning had ingegooid en greep haar in de kraag. De vrouw werd even later aan gewaarschuwde agenten overgedragen. Bij haar aanhouding bekende de vrouw de ruit te hebben ingegooid. De bewoners van het bewuste pand lagen boven te slapen. De vrouw is ingesloten en zal nader aan de tand gevoeld worden over het hoe en waarom. De bewoner deed later aangifte bij de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - snelheidscontroles in district Rivierenland
Publicatiedatum: 25-05-2004

Bij controles in het politiedistrict Rivierenland zijn maandag 53 snelheidsovertreders door de mand gevallen. Het verkeershandhavingsteam controleerde in Babberich en Angerlo . Hieronder een overzicht:

- Babberich, Beekseweg, 28 overtreders onder 1440 passanten. Hoogst gemeten snelheid 107 km/u waar maximaal 80 is toegestaan. De controle vond plaats tussen 07.45 en 13.30 uur;

- Angerlo, Rivierweg, 25 overtreders onder 2420 passanten. Hoogst gemeten snelheid 101 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Er werd eveneens tussen 07.45 en 13.30 gecontroleerd. Op beide trajecten worden regelmatig snelheidscontroles gehouden omdat er zich geregeld verkeersongelukken voordoen waar voor te hard rijden de oorzaak van blijkt te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Nijkerk, politie houdt vier verdachten aan

Publicatiedatum: 25-05-2004

Een politie onderzoek in Nijkerk (unit Noord) heeft geleid tot de aanhouding van vier verdachten uit Nijkerk. De mannen, 17, 19, 24 en 25 jaar oud worden verdacht van de diefstal van zo'n 80 kilo kipfilet bij een bedrijf in de gemeente Nijkerk. Hoewel zij daarbij op heterdaad zijn betrapt door personeelsleden, slagen zij er aanvankelijk in weg te komen.

Desondanks is er voldoende informatie voor een onderzoek. Daaruit blijkt niet alleen dat de verdachten bijna allemaal over hun aandeel in de diefstal willen verklaren, er wordt ook nog eens een deel gedumpte (maar onbruikbaar geworden) filet terug gevonden. Tegen de verdachten is proces-verbaal op gemaakt, dat door de politie is ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. Op basis van deze stukken zal een beslissing worden genomen over een eventuele vervolging.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688 221