Ingezonden persbericht


Strategische samenwerking Ilse Media, Gouden Gids en Overture
. Gouden Gids en Ilse Media gaan strategische overeenkomst aan met Overture.
. Samen zullen Ilse, Gouden Gids en Overture nieuwe advertentiemogelijkheden bieden.

Amsterdam, 25 mei 2004 - Ilse Media, Gouden Gids en Overture maken bekend samen te gaan werken op het gebied van commerciële zoekdiensten in Nederland

Ilse Media Groep, Gouden Gids en Overture sluiten de handen ineen. Als gevolg van deze samenwerking wordt adverteerders een unieke mogelijkheid geboden om de voordelen van zoekmachine marketing op het Ilse, Gouden Gids en Overture netwerk ten volle te benutten. Dit netwerk zal gebruik maken van de kracht van Gouden Gids en Ilse om zoekmachine marketing voor alle Nederlandse adverteerders toegankelijk te maken. De samenwerking tussen Ilse Media en Gouden Gids wordt geformaliseerd in een Joint Venture genaamd V4M BV.

Zoekmachine marketing biedt adverteerders de mogelijkheid hun gesponsorde boodschap te vertonen op dat moment dat de gebruiker op zoek is naar die specifieke informatie. De adverteerder bepaalt zelf vooraf de prijs die hij bereid is te betalen voor de link naar zijn bedrijf.

Overture zal Ilse Media voorzien van gesponsorde zoekresultaten op alle sites van de Ilse media groep, momenteel het grootste netwerk van sites in Nederland. Tevens zal Overture resultaten gaan vertonen op de Gouden Gids internetsite. Hiertoe heeft Overture met beide partijen samenwerkingsovereenkomsten gesloten.

In nauwe samenwerking zullen deze bedrijven voorts samen nieuwe technologische en commerciële diensten ontwikkelen om nog effectievere advertentiemogelijkheden aan adverteerders aan te bieden op het Ilse, Gouden Gids en Overture-netwerk.

"Door onze samenwerking bundelen we de krachten van de mogelijkheden van internet met het succesvolle product Gouden Gids®. Zo creëren we extra waarde voor gebruikers en daarmee interessante commerciële kansen voor adverteerders", aldus Paul Molenaar, algemeen directeur Ilse Media.

Gouden Gids wil de groeiende kansen die de Internetwereld onze bedrijfstak te bieden heeft optimaal benutten. Wij zien de samenwerking met Ilse Media en Overture als een uitstekende gelegenheid om een grote toegevoegde waarde aan de adverteerder en gebruiker te bieden." aldus Dick H. Ahles, algemeen directeur Gouden Gids BV; "

"Deze samenwerking met twee van Nederlands' belangrijkste spelers op het gebied van Internet en adverteerdersbereik zorgt ervoor dat wij ook in Nederland uitgroeien tot marktleider daar waar het gaat om een van de meest effectieve manieren van adverteren van dit moment, namelijk zoekmachine marketing. Het grote bereik van onze partners zorgt voor een brede zichtbaarheid van de campagnes van onze adverteerders binnen hun doelgroep, en daar zijn we trots op." aldus Ruud Smeets, algemeen directeur Overture Nederland.

__________________________________

Over Ilse Media Groep
ilse Media is met de internetportals als www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl en www.overzicht.nl, de grootste internetuitgever van Nederland. Ilse Media publiceert eveneens magazines als Welke Gidsen, deze uitgaven helpen de consumenten in het maken van grote aankoopbeslissingen. Ilse Media genereert een enorm aantal pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft Ilse Media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt Ilse Media meer dan 60% van het Nederlandse internetpubliek. Ilse Media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 59 magazines in Nederland.

Over Gouden Gids
Gouden Gids BV is uitgever van Gouden Gids in Nederland, zowel in boekvorm als online (www.goudengids.nl) en op CD-Rom. Naast een up-to-date bestand, veel ervaring en hoogwaardige producten, biedt de organisatie voor deze samenwerking een goed werkend verkoopapparaat met ervaren en goed getrainde vertegenwoordigers. Jaarlijks benaderen zij vele duizenden bedrijven en organisaties die zowel lokaal als landelijk actief zijn. Deze vertegenwoordigers zullen de potentiële klanten kunnen overtuigen van de vele voordelen van het adverteren via deze samenwerking. Gouden Gids BV is een onderdeel van het beursgenoteerde VNU.

Over Overture
Overture Services Inc is een volledige dochteronderneming van Yahoo!, Inc. en wereldwijd marktleider op het gebied van commerciële zoekservices op internet. Overture levert nieuwe en krachtige methodes om bedrijven en klanten online met elkaar in contact te brengen. Overture is pionier op het gebied van commercieel zoeken door de interesse van haar klanten, haar meer dan 100.000 actieve en betalende adverteerders en haar distributiepartners, waaronder Yahoo!, MSN en CNN, te stroomlijnen. Overture biedt een volledig pakket aan zoekproducten voor internet en zoekgerelateerde services. Consumenten zijn gebaat bij de internetmarktplaats van Overture waarmee hoogwaardige zoekresultaten worden geboden, aan adverteerders wordt een voordelig medium geboden om leads doelgericht naar hun websites te leiden en Overture biedt zakelijke partners een slimme zoekfunctie waarmee additionele omzet kan worden gegenereerd. Overture is gevestigd in Pasadena, Californië en heeft in de Verenigde Staten kantoren in New York, Chicago en San Mateo (Californië). Het Europese hoofdkantoor van Overture is gevestigd in Ierland met kantoren in Londen, Parijs, München, Stockholm, Milaan, Madrid en Amsterdam Het Overture netwerk in Nederland bestaat o.a. uit MSN, Lycos, Altavista, Wanadoo, Vinden, Ixquick en SBS groep. Voor meer informatie over Overture: www.overture.nl

Meer informatie Overture:
Karin Blankers
T: +31 (0)6 242 211 05
E: karin@evenone.nl

Joost Hagesteijn
T: +31 (0)6 46055527
E: joost.hagesteijn@overture.com

Meer informatie Ilse Media groep:
Paul Molenaar
T: +31 (0)20 8404500
E: pers@ilsemedia.nl

Meer informatie Gouden Gids:
D.H. Ahles
T: +31 (0) 20 5676546
E: pers@goudengids.nl


---- --