AXA Verzekeringen

AXA Nederland formaliseert samenwerking met Accenture

25 mei 2004

AXA Nederland en Accenture hebben een contract ondertekend dat de al bestaande intensieve samenwerking op het gebied van ICT en Operations met betrekking tot AXA's universal life portefeuille voor de komende vijf jaar formaliseert. Op 1 mei 2004 is Accenture gestart met een volmachtbedrijf dat gevestigd is in het hoofdkantoor van AXA Nederland in Utrecht.

Het samenwerkingsverband dat gedurende twee jaar vooronderzoek en pilots gestalte kreeg, wordt nu geformaliseerd voor een periode van vijf jaar. Het grote strategische belang dat AXA Nederland hecht aan de kwaliteit van haar dienstverlening en de daaraan ten grondslag liggende ICT en administratieve processen vormt een belangrijke overweging voor de samenwerking met Accenture. Medewerkers en leidinggevenden van AXA die betrokken zijn bij de ondersteuning van de universal life activiteit zijn per genoemde datum overgegaan naar het volmachtbedrijf dat in het pand van AXA in Utrecht is gevestigd. Het eerste merkbare effect voor het met AXA samenwerkende intermediair zal zijn dat AXA binnenkort een nieuw pensioenproduct lanceert op basis van de nieuw ingerichte ICT en Operations.

Jan van den Berg (directievoorzitter AXA Nederland): "AXA's ambitie dé intermediairverzekeraar van Nederland te zijn, vergt voortdurende verbetering van onze producten en dienstverlening aan het intermediair. Daarin blijven we fors investeren. We doen dit in een intensieve samenwerking met Accenture waardoor we sneller en drastischer kunnen verbeteren. Accenture's expertise op gebied van technologie en proces in onze bedrijfstak is een echte "asset". Dit jaar nog zullen we het intermediair verrassen met de eerste nieuwe generatie levenproducten uit de samenwerking met Accenture."

Pieter Boelens (partner Accenture Financial Services Nederland): "Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerkingsovereenkomst met AXA. Het is een belangrijke stap in het realiseren van onze Europese en Nederlandse strategie op het gebied van levensverzekeringen en pensioenen. AXA levert hiermee het bewijs dat
verzekeringsmaatschappijen innovatief kunnen zijn door zichzelf zo aan te passen dat zij de huidige uitdagingen in de sector kunnen aangaan. Service, kostenbesparing en productontwikkeling spelen daarbij een prominente rol."

Over AXA

AXA in Nederland maakt deel uit van de toonaangevende AXA Groep. Een mondiale verzekeraar en vermogensbeheerder met vestigingen in meer dan 60 landen waar zo'n 130.000 gemotiveerde medewerkers klaar staan voor meer dan 50 miljoen klanten. De AXA Groep richt zich op verzekeringen, vermogensbescherming, sparen, beleggen en hypotheken. Met een omzet (2003) van 72 miljard euro en een beheerd vermogen (eind 2003) van 775 miljard euro is de AXA Groep één van de belangrijkste spelers op de wereldmarkt. AXA staat genoteerd aan de beurzen van Parijs en New York. De klanten van AXA in Nederland (particulieren, midden- en kleinbedrijf en grotere ondernemingen) hebben de zekerheid van internationale ervaring en expertise. Zie ook www.axa.nl en www.axa.com.

Over Accenture

Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Zij werkt met haar klanten samen om hen te helpen hun ambities te realiseren en tastbaar resultaat te leveren. Dankzij diepgaande kennis van de markt, een wereldwijd netwerk én bewezen ervaring in consulting en outsourcing, kan Accenture de juiste mensen, vaardigheden, allianties en technologieën inzetten. In 47 landen werken meer dan 90.000 medewerkers voor klanten in alle denkbare branches, waarvan ruim 1000 in Nederland. De wereldwijde omzet bedraagt 11,8 miljard dollar over het fiscale jaar dat eindigt op 31 augustus 2003. Zie ook www.accenture.com.