Gemeente Almere

Almere start Servicepunt Eigen Bouw

De gemeente Almere heeft een nieuw informatieloket geopend: het Servicepunt Eigen Bouw Almere (SEBA). Het SEBA is een bijzonder informatiepunt: het is het enige zelfstandige gemeentebrede service- en informatiepunt in Nederland voor mensen die individueel of met een groep gelijkgestemden een bouwplan in Almere willen ontwikkelen (particulier opdrachtgeverschap).

Het SEBA is opgezet om eigenbouwers wegwijs te maken én ondersteuning te bieden.

SEBA: hét informatiepunt voor eigenbouwers in Almere! Bij het SEBA kunnen geïnteresseerden informatie vinden over de kansen die Almere biedt aan 'eigenbouwers', zowel individueel als in collectief verband. Bijvoorbeeld de actuele kavelinformatie, informatie over een globaal stappenplan, voorbeelden van collectieve bouwprojecten en informatie over subsidies voor collectieve eigenbouwprojecten. Verder is het SEBA de brug tussen eigenbouwers (ook bekend als 'particulier opdrachtgevers') en de verschillende gemeentelijke diensten en afdelingen. Ook laten we zien dat eigen bouw niet alleen is weggelegd voor mensen met een goed gevulde portemonnee. Om de groep eigen bouwers met een lager inkomen op weg te helpen heeft de gemeente Almere een handboek ('Een huis op maat ook voor u? Handboek particulier opdrachtgeverschap voor lagere inkomens') ontwikkeld. Dit handboek is vanaf begin juni (digitaal) beschikbaar is op de gemeentelijk internetsite.

Veel ruimte voor particulier opdrachtgeverschap De gemeente Almere geeft zowel individuele als collectieve bouwplannen ruim baan. In nieuwbouwgebieden wordt, speciaal voor de verschillende vormen van eigen bouw, ruimte gereserveerd. De gemeente vindt het belangrijk dat (toekomstige) inwoners op eigen wijze hun woonwensen kunnen waarmaken. Ze moeten zelf kunnen bepalen hoe hun woning eruit komt te zien, van binnen en van buiten. Daar is de stad zelf ook bij gebaat; het leidt tot meer afwisseling in typen woningen en woonwijken.