Gemeente Enschede

Enschede opent Digitaal Loket Veiligheid


Enschede, 25-05-2004

Samen werken aan veiligheid

Enschede werkt aan een veilige, leefbare stad voor iedereen. Samen met politie en justitie zijn de handen ineengeslagen om mét de burgers van Enschede de veiligheid en het gevoel van veiligheid te verbeteren. Een nieuw instrument hierbij is het Digitaal Loket Veiligheid, dat met ingang van vandaag on line is op www.enschede.nl.

Informatie over veiligheid en leefbaarheid is hiermee voortaan ook digitaal verkrijgbaar.

Behalve algemene informatie staan ook praktische tips op het gebied van veiligheid en leefbaarheid op het digitaal loket (www.enschede.nl). Met deze tips kunnen burgers zelf hun eigen leefomgeving veiliger maken. Het is tevens mogelijk om onveilige situaties in de woon- of leefomgeving te melden.

Alles staat erop

Veiligheid en leefbaarheid is een breed thema. Ook onderwerpen als huiselijk geweld en verkeersveiligheid komen aan bod, evenals de projecten waarin wordt gewerkt aan een veilige, leefbare stad.

Op de website kunnen de inwoners van Enschede ook informatie vinden over risicovolle bedrijven in de stad. Met behulp van de risicokaart kunnen zij zelf zien of een bedrijf in de buurt mogelijk gevaar oplevert voor de omgeving. De onlangs uitgegeven calamiteitengids is ook op de website te vinden.

De gemeente werkt bij de voorlichting over veiligheid en leefbaarheid samen met partners in de stad, bijvoorbeeld de politie. Ook informatie over deze partners en hun inzet voor een veilige, leefbare stad is op de website te vinden.

Zoekmachine

Op de gemeentelijke website www.enschede.nl kunt u in het hoofdmenu op 'veiligheid' te klikken, of zoeken naar dit onderwerp in het digitaal loket. Nieuw is de zoekmachine, waarmee u naar informatie op de website kunt zoeken. Met deze zoekmachine kan tegelijkertijd zowel op de website, als in het digitale loket worden gezocht naar de gewenste informatie.

Door een onderwerp of vraag in te typen wordt de gewenste informatie opgezocht. De resultaten worden per categorie weergegeven en leiden u eenvoudig naar de door u gezochte informatie.

---

Gepubliceerd op 25-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar