Gemeente Tilburg

24-5-2004
AMVEST en gemeente tekenen ontwikkelingsovereenkomst De Waaier

Herontwikkeling locatie voormalig zwembad Ringbaan West

Voor de locatie zwembad Ringbaan West hebben gemeente Tilburg en AMVEST een ontwikkelingsovereenkomst getekend om daarmee het plan De Waaier te realiseren. Namens het college heeft wethouder Janssen de overeenkomst ondertekend, namens AMVEST deed dit de heer M. Maas.

Projectontwikkelaar AMVEST is de winnaar van de prijsvraag die werd uitgeschreven voor de herontwikkeling van de Ringbaan West 320. Zij hebben het project inhoudend het woningbouwprogramma, de planning, grondkosten en verdeling van taken en verantwoordelijkheden verder uitgewerkt. In de ontwikkelingsovereenkomst die vandaag getekend is zijn deze zaken vastgelegd. Daarmee is duidelijk hoe de locatie ontwikkeld zal worden. Het plan is van de hand van Rudy Uytenhaak. Hij is er in geslaagd een ambitieus plan te ontwerpen en daarin stedelijke en groenvoorzieningen goed te combineren.

Uitgangspunt in het ontwerpproces is het gepresenteerde plan De Waaier van de prijsvraag. Dit plan gaat uit van 69 woningen: 31 koopwoningen, 11 sociale huurwoningen, 27 dure huurwoningen.. Het complex zal een gevarieerde hoogte kennen van 9 tot 30 meter. De achterzijde van het gebouw grenst aan een groot binnenterrein. Het parkeren wordt daarbij volledig ondergronds opgelost, zowel voor de bewoners als bezoekers. Wethouder Janssen over het plan: Het is goed dat we op deze prominente plek in Tilburg snel iets moois gaan bouwen. Bovendien zal het heel gevarieerd worden, met koop, huur, voorzieningen en een groene binnenruimte.

De start van de realisatie is voorzien in 2006.