Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve man bedreigt agenten

25-5-2004. Maandagavond rond halftien arresteerde de politie een zeer agressieve, overspannen man. Hij bedreigde agenten met een mes en sneed zichzelf in het gezicht. De 39-jarige man dreigde vervolgens zijn keel door te snijden. Uiteindelijk kon hij zonder verder letsel gearresteerd worden.

De aanleiding voor het incident was het staande houden van de 14-jarige zoon van de man nadat hij in de auto van zijn vader had gereden. De jongen vertelde dat hij dit op verzoek van zijn vader deed, omdat hij gedronken zou hebben. Toen de dienders het verhaal van de vader wilden horen, werd hij agressief.

---

Michel Korenwinder vermist

24-5-2004. Sinds de nacht van donderdag 14 mei op vrijdag 15 mei wordt de 26-jarige Michel Korenwinder uit Aalsmeer vermist. Hij verliet zijn ouderlijk huis na een woordenwisseling. Michel Korenwinder verkeert in psychische nood en heeft dringend hulp nodig.

Michel Korenwinder

Michel Korenwinder

Michel Korenwinder droeg bij zijn vertrek een:
ribfluwelen blauwgrijs jack met lichtbeige kraag donkerbruine trainingsbroek met lichte streep aan de zijkant. een paar Adidas trimschoenen, bruin met beige. Mensen die Michel Korenwinder nog gezien hebben nadat hij zijn ouderlijk huis verliet, kunnen contact opnemen met de recherche Aalsmeer via: (0900) 8844.

---
Beschonken verkeersovertreder ontmaskerd
25-5-2004. Maandagmiddag reed een 45-jarige Amsterdammer in de fuik bij een verkeerscontrole op de Molukkenstraat. Hij droeg geen gordel, kon geen rijbewijs tonen en rook naar drank. Een alcoholtest aan het politiebureau wees uit dat de bestuurder veel te veel gedronken had. Er werd een alcoholwaarde van 2 promille gemeten (870 ugl). Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid. Bovendien bleek het rijbewijs van de man inmiddels ongeldig verklaard.
Jongeren gearresteerd na mishandeling

25-5-2004. Gistermiddag werden op de Tafelbergweg twee vrouwen mishandeld door drie jongeren. Ze liepen rond vier uur bij het AMC toen zij werden aangesproken door twee jongens en een meisje. Na het maken van een aantal opmerkingen sloegen zij de vrouwen in het gezicht. Eén van de slachtoffers werd ook geslagen met een plank met spijkers. De slachtoffers belde de politie die daders van 12, 14 en 15 jaar oud in de omgeving arresteerde. Na verhoor zijn de kinderen overgedragen aan hun ouders.

---

Messentrekker is erbij
25-5-2004. Maandagochtend werd een 35-jarige Amsterdammer gearresteerd die op het Buikslotermeerplein met een mes had lopen zwaaien. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.
Straatrovers achterhaald

25-5-2004. Maandagmiddag arresteerden agenten in Amsterdam-West twee jonge mannen (20 en 24 jaar) die in de Comeniusstraat een vrouw van haar mobiele telefoon hadden beroofd. De daders werden op aanwijzing van getuigen achterhaald.

---
Wateroverlast door wietplantage
25-5-2004. Een 59-jarige bewoner van de Diamantbuurt werd maandagavond gearresteerd nadat bij hem een wietplantage was aangetroffen. De politie kwam de binnentuin op het spoor na klachten over wateroverlast. In totaal werden er 300 planten aangetroffen. In Opsporing Verzocht

logo opsporing verzocht

24-5-2004. De zaak Endstra wordt deze week uitgebreid besproken in Opsporing Verzocht. We hopen dat u ons kunt helpen met een aantal tot nu toe nog onbeantwoorde vragen.

Lees meer...

---

Nieuws van bureau Balistraat

Bureau Balistraat

24-5-2004. Deze week houdt bureau Balistraat een speciale actieweek, Dit betekent o.a. dat er extra gecontroleerd wordt, maar ook dat u uw fiets kunt laten graveren en dat u gratis en voor niets tips kunt krijgen over inbraakpreventie.
Kijk snel verder voor een totaaloverzicht...

---
Doorrijder in Haarlem gepakt
25-5-2004. De bestuurder van een bestelbusje is gisteravond doorgereden nadat hij op de Spaarndammerdijk een bromfietser had aangereden en deze gewond achterliet. De verdachte stapte nog wel even uit zijn auto na het ongeluk maar stapte vervolgens weer in en reed weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De man werd later in Haarlem gearresteerd.

---
Jeugdige inbrekers aangehouden
25-5-2004. Maandagmiddag arresteerde de politie drie jongens van 13, 14 en 15 jaar die uit een box aan de President Steynstraat een spelcomputer hadden gestolen. De eigenaar zag de jongens uit zijn berging komen en zette de achtervolging in. Samen met de politie wist hij de jongens de achterhalen.

---
Man neergestoken: dader gearresteerd
25-5-2004. Vannacht is in een cafe op Hofgeest een man gearresteerd die na een woordenwisseling iemand had neergestoken. Het slachtoffer stond met zijn auto voor een café te wachten op een vrouw toen de verdachte bij hem in de auto stapte. Toen hij de man verzocht uit te stappen, ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer gestoken werd.

---
Straatrover door omstander ingerekend
25-5-2004. Een alerte getuige arresteerde maandagmiddag een 18-jarige jongen die kort daarvoor in de binnenstad een vrouw van haar tas had beroofd. De Amsterdammer bedacht zich geen moment en zette de achtervolging in. Een andere getuige alarmeerde de politie. Die was snel ter plaatse en nam de jeugdige straatrover over. Vrachtwagenchauffeur vermist
18-5-2004. Sinds maandag 10 mei wordt de 45-jarige vrachtwagenchauffeur Ton van der Tang uit Aalsmeer vermist.