Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 mei 2004


Fietser gewond door val


Een 58-jarige Apeldoornse fietser raakte maandagavond op het Stationsplein gewond door een valpartij. De man schrok rond 19.20 uur van een rechts komende automobilist en kneep te hard in de remmen. Hierdoor viel hij voorover. De Apeldoorner liep bij de valpartij een gebroken arm, drie afgebroken tanden en schaafwonden in het gezicht op. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis.


Diefstal uit aanhangwagen


Onbekenden hebben in het weekeinde uit een geparkeerde aanhangwagen aan het Mercatorplein een aantal goederen gestolen. De diefstal werd maandagmorgen rond 10.00 uur ontdekt. De daders verbraken een hangslot en namen onder meer een vat bier, een aantal blikjes fris en enkele emmers haring mee. De eigenaar deed aangifte bij de politie.


Diefstal van 42 terrasstoelen


Dieven hebben in het weekeinde bij een restaurant aan het Kanaal Noord 42 terrasstoelen gestolen. De dieven knipten de stalen kabels door waarmee de stoelen vastzaten en namen in totaal 48 stoelen mee. Zes stoelen werden later in de struiken teruggevonden. De waarde van de gestolen stoelen is een paar duizend euro. De politie stelt een onderzoek in.


Politie deelt 34 boetes uit


De politie heeft maandagmiddag tijdens een verkeerscontrole op de PWA-laan in totaal 34 boetes uitgedeeld. De politie controleerde voornamelijk op het stoppen voor het rode verkeerslicht. Van de gecontroleerde bestuurders reden er dertien door rood. Bovendien kregen 21 automobilisten een boete voor het niet dragen van de gordel, zowel voor- als achterin de auto.


Einde berichten



---- --