Gemeente De Ronde Venen

Jeugd- en jongerenbeleid gemeente De Ronde Venen scoort ruime voldoende
25-05-2004

Het Jeugd- en jongerenbeleid in de gemeente De Ronde Venen scoort naar landelijke maatstaven een ruime voldoende. Zowel op het gebied van onderwijs, kinderopvang, sport, vrije tijd, gezondheid, veiligheid en kunst en cultuur wordt meer dan voldoende aandacht besteedt aan de jeugd. Daarmee voldoet de gemeente De Ronde Venen ruimschoots aan de eisen die de Rijksoverheid stelt.

Wethouder Jeugd- en jongerenbeleid Jan van Breukelen is blij dat de gemeente er zo goed uitspringt: Het betekent dat de uitgangspunten uit het beleidsplan Naar de Kern voldoen en het huidige gemeentelijk Jeugd- en jongerenbeleid niet hoeft te worden aangepast. Door op de ingeslagen weg dus!

In het onderwijs staat preventieve zorg centraal in het beleid van de gemeente. Het moet voorkomen dat er op oudere leeftijd problemen ontstaan. Ook de grote aandacht die de breedtesport in de gemeente De Ronde Venen zorgt ervoor dat er al op jongere leeftijd aan sport wordt gedaan. In samenwerking met de Stichting Leefbaarheid wordt er een groot aantal activiteiten voor (hang) jongeren georganiseerd. Voorlichting is eveneens één van de pijlers bij het Jeugd- en jongerenbeleid. Er wordt informatie verstrekt over het gebruik van alcohol, drugs, tabak en voeding. Met de politie, het jongerenwerk en de gemeente wordt het overlastprobleem van jongeren aangepakt. Nieuw dit jaar is het beleid op het culturele vlak. Er wordt een meerjarig Cultureel Actieprogramma opgesteld waarin er veel aandacht is voor projecten voor de jeugd.