Uitlatingen over Biostabil 2000 niet onrechtmatig
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 25-05-2004

De gedaagde in dit kort geding heeft zich op zijn website 'biostabil.sucks.nl' in negatieve zin uitgelaten over de Biostabil 2000. De producent van dit medaillon - dat wordt aangeprezen als middel om het menselijk lichaam weer in natuurlijke balans te brengen
- vordert dat de gedaagde geen gebruik meer mag maken van websites waarin de merknaam Biostabil voorkomt en dat hij zich onthoudt van negatieve uitlatingen over de Biostabil 2000.
De voorzieningenrechter van de rechtbank Groningen heeft vandaag de vorderingen afgewezen. Hij oordeelt dat de uitlatingen van de gedaagde niet onrechtmatig zijn en dat duidelijk is dat het voor een deel gaat om uitlatingen die een eigen subjectief waardeoordeel over de Biostabil betreffen. De grenzen van het betamelijke zijn hiermee niet overschreden.
Ook de uitlating dat het echtheidscertificaat niet meer is dan een waardeloos stukje papier is volgens de rechter gelet op de onderbouwing daarvan, niet beledigend of onnodig grievend. Wat betreft het gebruik van de merknaam Biostabil 2000 door gedaagde betreft, is de rechter van oordeel dat de eiser zijn stellingen daarover onvoldoende heeft onderbouwd.
Alle gevraagde voorzieningen worden geweigerd.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AO9943

Zie het origineel