Politie Zaanstreek-waterland


12:59 21-MEI-04\
LOC: WORMERVEER, WANDELWEG

Politie zoekt getuigen diefstal mobiele bar

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de diefstal van een mobiele bar. Na een feest had de eigenaar van café De Tijd, omstreeks vier uur 's nachts, ingehuurde mobiele bars op zijn erf gezet. De volgende ochtend bleek één van de bars te zijn gestolen. De bar is ongeveer 1.40 m lang en 1 m breed, is bordeauxkleurig met witte panelen en voorzien van koperen leuningen en een koperen ossenhoorn tapzuil. De bar is bijzonder zwaar en slechts met een aantal mensen te tillen. Daarom moet deze vervoerd zijn op een aanhangwagen of in een bestelauto. Een ieder die iets heeft gezien wordt verzocht kontakt op te nemen met het wijkteam Wormerveer via 0900-8844

18:30 24-MEI-04
LOC: KROMMENIE, URANUSLAAN

Vrouw gewond na aanrijding met auto

Een 19-jarige fietsster uit Koog aan de Zaan werd naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een personenauto. Zij fietste op het trottoir en wilde de rijbaan oprijden. Daar kwam net de auto aan bestuurd door een 76-jarige automobiliste uit Krommenie. De auto stopte maar niet, naar later bleek, voor de vrouw, maar voor een ander voertuig. Daarna trok de auto reed de auto verder op het moment dat het slachtoffer de weg op reed. Een aanrijding volgde waarbij de fietsster met haar linker been onder het voorwiel van de auto kwam.

19:44 24-MEI-04
LOC: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Illegale plakker aangehouden

De politie heeft een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens het plakken van posters op de achterzijde van een winkel. De man werd op heterdaad betrapt. Hij was nog in gezelschap van een andere man, maar deze wist te ontkomen. Het betroffen posters van een dansfeest. De posters en plakspullen werden in beslaggenomen. Tegen de man zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

04:16 25-MEI-04
LOC: ZAANDAM, BRANDARIS

Auto uitgebrand

Politie en brandweer werden gewaarschuwd voor een autobrand op een parkeerplaats voor een flat. De auto stond al geheel in lichterlaaie, maar de brandweer had het vuur snel onder controle. De auto werd onherstelbaar vernield. Twee naast de auto geparkeerde auto's liepen hitte schade op. De oorzaak van de brand is onbekend. Er zijn geen aanwijzingen van brandstichting aangetroffen.

12:01 25-MEI-04
LOC: ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN

Winkeldief met slechte tanden

Een 18-jarige Amsterdam werd door personeel van een supermarkt aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had zo'n 39 tubes tandpasta in de zakken van zijn jas gestopt. Dat werd door personeel en andere getuigen gezien. Toen de man de kassa zonder te betalen voorbij liep werd hij aangehouden. De man werd overgedragen aan de politie en ingesloten.

12:08 25-MEI-04
LOC: PURMEREND, JAAGWEG

Dronken automobilist gesnapt door verlopen APK

Doordat de APK van zijn auto was verlopen, werd een 40-jarige automobilist uit Zuidoostbeemster aan de kant gezet. De agenten roken alcohol en lieten de man aan het bureau blazen. De uitslag 635 ug/l was bijna drie maal hoger dan is toegestaan. De man mocht niet meer verder rijden en moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto werd aan het bureau gestald omdat deze niet verzekerd bleek te zijn.

Verkeershandhaving

R. de Haan
Telefoon (075) 687 40 80
Mob. 06 53597597
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-250504


22-MEI-04
Assendelft
Alcoholcontrole
Op de Dorpsstraat in Assendelft is tijdens een surveillance de bestuurder van een bromfiets aangehouden voor het rijden onder invloed. Na controle bleek dat deze bestuurder reed met zijn bromfiets, terwijl hij meer dan viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol blies, 930 ug/l. Van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.


09:00-13:00 22-MEI-04
Assendelft
60 km per uur te hard
Op de Nauernaseweg in Assendelft is door de bemanning van een videoauto een rijbewijs ingevorderd van de bestuurder van een motor. Deze bestuurder reed 140 km/uur, terwijl de toegestane snelheid ter plaatse 80km/h is.


---- --