VRZ

Feenstra voorzitter Vereniging Regionale Zorgverzekeraars

Hans Feenstra nieuwe voorzitter Vereniging Regionale Zorgverzekeraars

Den Haag, 25 mei - Hans Feenstra is benoemd tot voorzitter van de Vereniging Regionale Zorgverzekeraars (VRZ). Hij volgt hiermee Ron Hendriks op.

Feenstra (49) is voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, één van de vijf leden van de VRZ. Hendriks, voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, legt zijn functie als VRZ-voorzitter neer wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

De VRZ streeft voor haar meer dan 1,4 miljoen verzekerden naar kwaliteitsverbetering, doelmatigheid en toegankelijkheid van de zorg, ook na invoering van het nieuwe zorgverzekeringsstelsel. De overheid wil dit op marktwerking gebaseerde stelsel in 2006 invoeren. In het nieuwe stelsel gaan regionale zorgverzekeraars volgens Feenstra een belangrijke rol spelen: 'Sturing in de gezondheidszorg vereist dat je als verzekeraar dicht op je klanten en op je aanbieders zit. Dat is precies wat wij als regionale zorgverzekeraars doen.'

Feenstra, internist, is sinds 2001 voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar. Eerder was hij werkzaam bij NVS Verzekeringen te Amsterdam, onderdeel van DKV (te Keulen), de grootste zorgverzekeraar van Europa. Tevens was Feenstra directeur van Nederzorg, het ziekenfonds van de NVS groep.

De Vereniging Regionale Zorgverzekeraars (VRZ) is in 1998 opgericht door vijf voormalige ziekenfondsen: Azivo, De Friesland Zorgverzekeraar, Salland Verzekeringen, Trias Zorgverzekeraar en Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Noot voor de redactie,